10 filmas, kuras skatoties raudās katra sieviete

Кerola (Carol)

1

50.gadu Ņujorak, jauna meitene Terēza iemīlas Kerolā, neticami nobriedušā sievietē, kura mokās nelaimīgā laulībā ar cilvēku, kuru sen jau vairs nemīl. Vai viņas spēs atdoties aizliegtajām jūtām spītējot cietsirdīgās sabiedrības aizspriedumiem? Apbrīnojama filma, kas aizkar dvēseles vissmalkākās stīgas.

Spilgtā zvaigzne (Bright Star)

2

Tas ir slavenā angļu dzejnieka Džona Kītsa stāsts. Autors 25 gadu vecumā nomira no tuberkulozes. Pēdējos 3 gadus dzīves spēki Džonu pamazām pameta, un tieši tad sākās viņa romantiskās attiecības ar meiteni Feniju Braunu. Filma sanāca pārsteidzoši jūtīga un traģiska, Neskatoties uz visām nāves šausmām, viņš, kā arī pats dzejnieks, uzdzied vienīgais, ko cilvēks tai var pretstatīt – patiesa mīlestība.

Mans karalis (Mon roi)

3

Tonija un Džordžio kopā ir jau 10 gadus. Viņu attiecības bija pilnbas ar pārdrošu laimi un degošu greizsirdību. Un tagad Toniju māc šaubas. Cik labi viņa pazīst šo cilvēku, vai var viņam ticēt? Dziļa, spēcīga filma par vīrieša un sievietes attiecību evolūciju. Vērot šo cilvēku dzīvi ir tas pats, kas braukt amerikāņu kalniņos: emocijas sit augstu vilni.

Tālais ceļš (The Longest Ride)

4

Lūks, rodeo čempions, grib atgriezties sportā tajā laikā, kad Sofija saņem piedāvājumu strādāt mākslas sfērā Ņujorkā. Jauniem cilvēkiem priekšā stāv visgrūtākā izvēle dzīvē: starp mīlestību un sapņiem. Tad liktenis saved viņus kopā ar vecīti Airu. Viņa atmiņas par sievu, ar kuru kopā ir nodzīvojis pusgadsimtu, liek Lūkam un Sofijai pieņemt lēmumu, kas izmainīs viņu dzīves. Aizkustinošs Nikolasa Spārksa stāsts – meistara, kurš spēj skatītāju un lasītāju sirdīs pamodināt vislabākās jūtas.

Dāņu meitene (The Danish Girl)

5

Tas ir stāsts par pirmo cilvēku, kas veica ķirurģisku dzimuma maiņu. Einārs Vegeners vienmēr jutis, ka viņa dzīvē kaut kas nav tā, kā vajag, bet pilnībā apzinājās to tad, kad savai sievai – māksliniecei pozēja kā sieviešu modelis. Tad parādījās tāda Lilija Elbe, kas izgāja cauri visām šausmām, lai kļūtu par to, kādu daba viņu nebija uztaisījusi. Aizkustinoša, dramatiska, sarežģīta filma ar labākajiem aktieriem.

Divi Visumā (La corrispondenza)

6

Zinātnieks vārdā Eds un viņa studente Emija kopā pēta stīgu teoriju, Visumu un paralēlās pasaules. Viņi ir gluži kā radīti viens otram, viņu jūtām nav robežu un noteikumu. Tomēr Eds pēkšņi pazūd, atstājot vien sūtījumu savai iemīlotajai. Filma liek aizdomāties par daudzām sarežģītām, bet ļoti svarīgām lietām. Par stāsta fonu kalpo bezgalīgā Visuma telpa un dievīgā Ennio Morrikones mūzika.

Sabiedrotie (Allied)

7

1942.gadā kanādiešu spiegs Maks dodas bīstamā uzdevumā uz Ziemeļāfriku. Tur viņš satiek franču pretošanās kustības dalībnieci, skaisto Mariannu. Starp viņiem uzliesmo spēcīgas jūtas, kurām priekšā stāv visgrūtākais pārbaudījums – patiesības pārbaudījums. Mīlestības stāsts starp galvenajiem varoņiem atstāj ilgstošu iespaidu, to gribas atcerēties no jauna, kopā ar skaistākajiem kadriem, ko radījis Roberts Zemekis.

Vienādie (Equals)

8

Pasaulē nav “vienādu” ne jūtu, ne emociju. Ideālā sabiedrībā visi cilvēki strādā, kā harmonisks mehānisms, kurā katra skrūvīte zina savu vietu. Bet dažreiz notiek nobīde, un ar emocijām “inficētie” iemīlas. Tieši tāds liktenis ķera Sailasu un Miju. Viņi atrodas ārpus sistēmas un tagad ir spiesti meklēt veidu, kā izdzīvot. Filma par mīlestību un upuriem, kurus mēs esam gatavi veikt viņas dēļ, par spīti visai sabiedrībai, veselajam saprātam un pašsaglabāšanās instinktam.

Papīra pilsētas (Paper Towns)

9

Kjū jau no bērnības ir iemīlējies savā burvīgajā kaimiņienē Margo. Un, kad reiz naktī viņa aicina Kjū palīdzēt un piedalīties “, represīvajā operācijā” pret viņas pāridarītājiem, viņš nedomājot piekrīt. Tikai no rīta uzreiz pēc viņu nakts piedzīvojuma, Kjū uzzina, ka Margo ir pazudusi. Pēc viņas slepenajām ziņām puisim ir jāsaprot, kas īsti ar viņa sapņu meiteni ir noticis. Tā ir Džona Grīna, romāna “Vainīgas zvaigznes” ekranizācija, kas neatstās jūs vienaldzīgus.

LASI VĒL: Vai jūs zinājāt, ka filmas skatīšanās laikā raud tikai ļoti spēcīgi cilvēki? Un lūk kāpēc

Mīlestības ieleja (Valley of Love)

10

Izabella un Žerārs nav runājuši jau pāris gadus, bet savāda un traģiska apstākļu sakritība atkal saved viņus kopā Nāves Ielejā Kalifornijā. Viņus tur ar savu sūtījumu ir uzaicinājis viņu dēls Maikls, kas pirms pusgada izdarīja pašnāvību. Protams, ka vecāki nevarēja atteikt dēlam un izpildīja viņa pēdējo vēlēšanos. Šī smalkā, psiholoģiskā filma par piedošanu, samierināšanos un mīlestības atdzimšanu – “Mīlestības ieleja” – ir īsta dāvana franču kino cienītājiem.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru