Viss, kas jāzina par trombozi: kā izpaužas šī slimība un ko darīt, ja izveidojies trombs

Kā novērst trombozi.

Trombozes rofilakse (tāpat kā daudzu citu slimību), ietver sevī līdzsvarotu diētu ar zemu tauku saturu, fizisko aktivitāti, alkoholisko dzērienu ierobežošanu, veselīgu ķermeņa masas uzturēšanu, atbildīgu pieeju ārstniecisko preparātu lietošanā, normāla asinsspiediena un holesterīna līmeņa kontroli.

Kā ārstēt trombozi.

Arteriālās trombozes restēšana ir veicama ar medikamentiem (trombolītiķiem), kas izšķīdina asins sabiezinājumus. Otrs variants — tā ir operatīva iejaukšanās, kas notiek ar mērķi atjaunot skartu artēriju.

Dziļo vēnu trombozes ārstēšana notiek ar medikamentu, kas šķīdina asini, lietošanu. Dažos gadījumos rodas nepieciešamība kavafiltra implantācijā, kas neļauj trombam iekļūt plaušās. Asins cirkulācijas uzlabošanai var izmantot kompresīvās zeķes.

Alternatīvā ārstēšana.

Tromboze — tā ir nopietna slimība, kam nepieciešama standarta ārstēšanās. Tomēr pastāv alternatīvas terapijas metodes, kuras var lietot kombinācijā ar tradicionālo ārstēšanu (akupunktūra, Baha ziedi terapija).

Diēta.

Daži pārtikas produkti palīdz uzlabot asinsriti. Ieteicams iekļaut savā ēdienkartē svaigu citrona sulu, ingveru, ķiplokus un kajennas piparus.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru