Senie ēģiptieši mēdza vienkārši košļāt svaigus ķiplokus, jo viņi jau tad zināja par ķiploku labvēlīgajām īpašībām. Ķiploku sastāvā ir ļoti vērtīga viela – allicīns. Tā ietekme pastiprinās, kad ķiploks tiek sasmalcināts, bet pavājinās, ja ķiploki tiek pakļauti termiskai apstrādei. Pirms ķiplokus lietosiet uzturā, smalki sagrieziet tos, atļaujiet 10 – 15 minūtes pastāvēt un tad svaigus arī apēdiet.
Kas notiks, ja paliksiet ķiploka daiviņu zem spilvena?
Esat kādreiz dzirdējuši, ka cilvēki mēdz zem spilvena likt ķiplokus, lai būtu labāks miegs? Citi cilvēki ķiplokus mēdz turēt kabatās, jo tas nesot veiksmi. Daži cilvēki ar ķiplokiem tīra pannas un katliņus, lai novērstu to nepatīkamo aromātu.
LASI VĒL: Kad atbrauksiet uz viesnīcu, noteikti uz rokturiem uzlieciet glāzes. Jūsu pašu drošībai!
Pamēģiniet arī jūs palikt ķiploku daiviņu zem spilvena vai savā kabatā. Jūs pamanīsiet, ka miegs uzlabosies, bet negatīvais visapkārt saruks.
Dalieties arī ar citiem!