Viņa vienkārši izmēģināja pūderi lielveikalā…Nodrošināja darbu dermatologam veselu gadu

Kosmētikas paraugi

Kosmētikas paraugus veikalos katru dienu izmanto simtiem sieviešu, un katrai no viņām ir savas veselības problēmas. Tāpat ņem vērā to, ka ar svešām baktērijām tu vari izjaukt savu mikrofloru, un tad nu akne neliks uz sevi ilgi gaidīt. Par to runā daudzi kosmetologi un dermatologi.

Tu tikai iedomājies, katra sieviete pieiet pie kosmētikas plaukta un ar saviem pirkstiem iebaksta kosmētikā. Bet dažas dāmas krāso lūpas vai vaigus nevis ar speciāliem tam paredzētiem kosmētikas palīglīdzekļiem, bet pa taisno ar lūpukrāsu vai tušu, piemēram. Pēc amerikāņu zinātnieku veiktajiem pētījumiem, uz 67 % paraugi tika atklātas bīstamas baktērijas, un ārsti apliecināja to, ka ar veikala paraugu palīdzību var iegūt zarnu nūjiņu, herpes vīrusu, mataino ādas ērci un pat C hepatītu.

LASI VĒL: Kā veikalā neapjukt un izvēlēties kvalitatīvu gaļu

Piemēram, cilvēkam ir kaut kāds ādas bojājums, kas nedaudz asiņo, un uz paraudziņa paliek asinis, ar kuru palīdzību tālāk tiek nodots noteikts vīruss, bet otram cilvēkam ir pietiekoši dziļi ādas bojājumi, kuros var nonākt asins daļiņās. Lūk arī nelaime klāt, bet gribējās tikai izmēģināt jaunumu.

Lai pasargātu sevi no iespējamas inficēšanās, vajag vienmēr ievērot higiēnas likumus un apzināties faktu, ka paraugus izmanto daudzi cilvēki. Labāk izvēlies tos veikalus, kuri rūpējas par saviem klientiem un ir parūpējušies par instrumentiem, ar kuriem var uzklāt noteiktus kosmētikas produktus.

DROŠĪBAS NOTEIKUMI KOSMĒTIKAS VEIKALĀ
Ja nav pieejami vienreizēji kosmētikas instrumenti kosmētikas uzlikšana, lai konsultants uz savas rokas uzliek kosmētiku. Ārkārtas gadījumā pārbaudi veic uz savas rokas, bet pēc tam uzreiz nomazgā kosmētiku ar antibakteriālu līdzekli.

Pūdera vai vaigu ēnu uzlikšanas ota konsultantam ir jādezinficē tavā acu priekšā, pirms tu pati sāc to izmantot.

Pirms kosmētikas līdzekļa uzlikšanas uz seju, noņem nelielu kārtiņu no līdzekļa. Piemēram, pirms ar vates kociņa palīdzību uzklāt lūpukrāsu, uzkrāso pāris līnijas uz salvetes vai rokas.

LASI VĒL: Skatieties visi! Kā lielveikalā neizpirktiem produktiem pārdevējs „pagarina” dzīvi

Pērkot jau pilnvērtīgu produktu, pārliecinies, ka iepakojums nav bojāts un neviens to nav izmantojis kā paraugu.

Atceries, ka skaistumam bez veselības nav nekādas jēgas. Tu, protams, vari teikt, ka tādā veidā briesmas uzglūn uz katra soļa, bet apbruņots ir tas, kas ir brīdināts.

Mēs novēlam tev nekad neuzzināt un nesaskarties ar šīm briesmīgajām infekcijām! Informē arī savus draugus!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru