Viņa neiesaka atteikties no šī produkta. Bet, ja jūs to lietosiet retāk, tad notiks šis!

valentis-fresh-meat-market

Attīstītajās valstīs cilvēks gadā apēd vidēji 90 kg gaļas (tajā nemaz neskaitos klāt zivis). Iedomājieties, 90 kilogramus! Tik pat sver paprāvas miesas būves cilvēks. Jūs noteikti prasīsiet, kur tad tā problēma?

Nesatraucieties, šajā rakstā mēs neaicinām nevienu kļūt par veģetārieti. Taču, ja pat vienu dienu nedēļā Jūs atteiksieties no gaļas produktiem, izdarīsiet trīs lieliskas lietas gan sev, gan visai pasaulei kopumā. Lūk, kādēļ.

LASI VĒL: Draugs no gaļas kombināta pasacīja, kurus pusfabrikātus labāk nepirkt

Pārāk daudz gaļa uzturā var neatgriezeniski nodarīt kaitējumu veselībai

Neskaitāmi pētījumi ir pierādījuši to, ka pārāk aktīva gaļas lietošana uzturā var novest pie slimībām, kas galu galā mūs var arī nobeigt… Tās ir dažādas sirds slimības, diabēts un vairāki vēža veidi! Starp citu, Pasaules Veselības organizācija ir oficiāli iekļāvusi sarkano gaļu kancerogēno produktu sarakstā, pieskaitot to tajā pašā kategorijā, kur atrodama arī tabaka.

98576fe2e3d93bfb2d8a03153ba2a487

Gaļas ražotāji ir līderi apkārtējās vides piesārņošanā

Pārmērīgais pieprasījums pēc gaļas produktiem liek tās ražotājiem palielināt savas ražotnes, tādējādi aizvien vairāk piesārņojot augsni, gaisu un ūdenstilpes. Dabīgās fermeru saimniecības gluži vienkārši nav spējīgas konkurēt ar tik lieliem uzņēmumiem, tādēļ ar laiku bankrotē. Turklāt, lai palielināto ražošanu, dzīvniekiem tiek dotas antibiotikas, kas pēcāk var negatīvi ietekmēt to cilvēku veselību, kas šādu gaļu lieto uzturā.

Kaušanai paredzētie dzīvnieki tiek audzēti nežēlīgos apstākļos!

Jūs gan jau, ka nemaz nezināt, cik drausmīgos apstākļos tiek audzēti šie dzīvnieki. Putnus nemitīgi baro ar antibiotikām, tādēļ lielākā daļa dzīvnieku ļoti ātri pieņemas svarā un zaudē spēju staigāt. Cūkas tiek turētas tik mazos būra nodalījumos, ka tās visas savas dzīves laikā nevar pat pagriezties ne uz vienu pusi.

LASI VĒL: Tikai dārzeņu lietošana uzturā pielika beigas mūsu senčiem. Piezīme veģetāriešiem

Atkārtoju, ka neaicinām Jūs kļūt par veģetāriešiem vai vegāniem! Aicinām tikai vienu dienu nedēļā neēst gaļu un pievienoties jau miljoniem cilvēku visā pasaulē, lai piedalītos projektā “Pirmdiena bez gaļas”. Tūkstošiem skolu, uzņēmumu un ģimeņu visā pasaulē jau piedalās šajā projektā.

Since amino acids are more important than crude protein in soybean meal for livestock feed, some say soybean quality should be measured by essential amino acids instead of protein. Forum file photo.

Viss ir tieši tik vienkārši! Katru reizi, kad sēžamies pie pusdienu galda, mums ir izvēle. Izvēloties produktus bez gaļas, mēs uzlabojam apkārtējās vides kvalitāti un atbalstām humānu izturēšanos pret dzīvniekiem. Atcerieties, ka pats nozīmīgākais ieguvums ir tiešu Jūsu veselības uzlabošana!

Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru