Olas veselībai: Uzzini, kas notiks ar Tavu ķermeni, ja katru dienu apēdīsi 1 vārītu olu

Olas veselībai

Mēs esam pieraduši klausīties par to, ka olas veselībai ir sliktas –  smaga barība aknām, turklāt bagātas ar holesterīnu. Daudzi cilvēki tās pilnībā izslēdz no savas ēdienkartes, rūpējoties par savu veselību, bet tas tā gluži nav. 

Mūsdienu dietologu pētījumi apliecina: olas nepieciešams lietot ēdienreizēs visiem. Tikai cilvēkiem, kuri cieš no diabēta un alerģijām, sevi jāierobežo. Pārējiem šis produkts ir neticami vērtīgs! Es noteikti iekļaušu olas savā ikdienas ēdienkartē, un lūk, kāpēc…

 

Olas veselībai: tās ir viegli sagremojams produkts

Olas baltums organismā tiek uzsūkts par 90 %. Tas ir lielisks būvēšanas materiāls jaunām šūnām. Ir svarīgi ēst olas, lai veidotu muskuļu masu un lai uzturētu to vajadzīgā līmenī. 1 olas lietošana dienā palīdz notievēt. Barojošais olbaltumvielu produkts palīdz ātri sajust sāta sajūtu, samazina apetīti un uzlabo vielmaiņu. Īpaši vērtīgi olu ēst ir brokastīs! Tas palīdzēs tavam organismam kontrolēt izsalkuma hormona grelīna līmeni, nepārēsties un lieliski justies.

Lasi arī: Vāru olas savādāk: iesitu krūzītē, un pēc tam ieleju pannā

 

Olas ir bagātas ar vitamīniem

Olu sastāvā ir vesela virkne ar noderīgiem vitamīniem. Vienā ola var atrast gan vitamīnu A – 5 % no diennakts normas, kā arī vitamīnu D – 10 % no diennakts nepieciešamās normas. Fosfors, dzelzs, jods, retinols, riboflavīns – visi šie mikroelementi ir atrodami olās. Ja tu katru dienu apēdīsi vienu olu, tad varēsi nesatraukties par acu veselību: antioksidants liteīns nodrošināt acs muskuli no iedzimtas deģenerācijas, bet vitamīns A paglābs no “vistas akluma” diennakts tumšajā laikā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru