Trampa uzvara vēlešanās izraisa MILZĪGU kritumu biržās – vai pasaule katastrofas priekšā?

Vēl pirms bija izskaitītas visas vēlēšanu balsis, un jau pastāvēja reāla iespēja, ka par prezidentu tiks ievēlēts Donalds Tramps, biržas visā pasaulē sāka piedzīvot kritumus.  Naudas ieguldītāji panikā sāka pārdot savus vērtspapīrus, baidoties par sekām, kuras izraisītu Trampa uzvara.

Pirmā valsts, kas izjuta vēlēšanu ietekmi bija Japāna – tur valsts galvenais biržas indekss Nikkei tirdzniecības sākumā nokritās par vairāk nekā 5%! Kritums bija tik milzīgs, ka neoficiāli izskanējusi jau informācija, ka Japānas valdība esot gatava iejaukties tirgū. Tāpat mīnusos bija biržas Honkongā (teju 3% mazāk), kā arī pārējie finanšu tirgi – Seula, Bombeja un Sidneja.

Biržas parasti ir indikators finanšu tirgus noskaņojumam, kas norāda, ka šobrīd tirgū valda neziņa un daļēji pat panika. Tomēr, ne viss ir tik traki, kā škiet.

Arī Eiropas finanšu tirgi sākotnēji piedzīvija kritumu, tomēr šobrīd situācija stabilizējusies, un indeksi daļu vērtības jau ir atguvuši. Šķiet, ka pēc sākotnējā Trampa uzvaras šoka, tirgi tagad cenšas saprast situāciju un nomierināties.

Ja situācija nostabilizēsies, tad biržu kritumam nebūs tālākejošas sekas un ekonomisko situāciju.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru