Lietojot ilgstoši un regulāri, olīvas lapas palīdz apturēt aterosklerozes attīstību, un būtiski uzlabot stāvokli.
Visas šīs olīvas lapu priekšrocības ir izraisījušas zinātniskās sabiedrības augošu interesi.
Mičiganas veselības universitātē veiktais pētījums parādīja, ka oleuropeīns – viela, kas atrodama šajā lapā, regulē cukura līmeni asinīs. Tas lieliski noder diabēta ārstēšanai un profilaksei.
Olīvas lapās ir 4 reizes vairāk kālija, magnija, mangāna, fosfora, selēna, cinka un vara, kā zaļajā tējā.
Šiem minerāliem piemīt augsta antioksidanta aktivitāte, un tie novērš novecošanos un stimulē vielmaiņu ātrāk atbrīvoties no liekajiem taukiem un šķidruma.
Ir norādīts, ka dienā jāizdzer 3 – 4 krūzes, kurss jāievēro 3 – 4 mēnešus no vietas.
Tādējādi mēneša laikā iespējams atbrīvoties no 6 – 8 kilogramiem, olīvas lapas tējas lietošanu savienojot ar veselīgu, sabalansētu uzturu un fiziskām aktivitātēm.
Lūk, kā pagatavot tēju no olīvas lapām:
Sastāvdaļas:
500 ml attīrīta ūdens
1 ēdamkarote olīvas lapas
Pagatavošana:
Lai pagatavotu tēju, uzvāriet 500 ml ūdens. Kad tas vārīsies, pievienojiet 1 ēdamkaroti ar olīvas lapām.
Uzlieciet vāku un ļaujiet 20 minūtes nostāvēties. Pēc tam tēju var nokāst un izdzert pirmo krūzīti.
Olīvu tēju var lietot visi, izņemot grūtnieces un māmiņas, kuras bērnu baro ar krūti.