Svētku zivs. Recepte soli pa solim
- Sagatavojam zivi; attīram no zvīņām, izņemam asakas, iekšas, nogriežam galvu, spuras un asti.
- Zivs ādā veicam nelielus iegriezumus.
- Izspiežam citrona sulu un samaisām kopā ar medu un sojas mērci.
- Zivi iesmērējam ar gatavo mērci.
- Sīpolu, papriku un tomātus sagriežam nelielos kubiciņos.
- Izspiežam ķiploku caur ķiploku spiedi.
- Garneles notīram, sagriežam uz pusēm.
- Uz uzkarsētas pannas izliekam sīpolu, papriku un 5 minūtes apcepam.
- Pievienojam tomātu, saldo krējumu un garneles. Sautējam 3 minūtes. Kad mūsu pildījums atdzisīs, pievienojam sagrieztus zaļumus un ķiploku.
- Visu samaisam.
- Pirmo zivs slāni izklājam uz plāts, pa virsu liekam pildījumu un uzliekam otru zivs slāni.
- Pēc vēlēšanās zivi var apsiet ar diegu.
- Gatavojam zivi iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
Mūsu pildītā zivs ir gatava! Pamēģiniet pagatavot un jums noteikti patiks!