Pagatavošana soli pa solim
Vispirms, nomazgājiet kartupeļus, liekat to vārīt mizā. Pievienojiet sāli un lauru lapu.
Kamēr kartupeļi vārās, tiksim galā ar siļķi. Nogriežam galvu, asti un spuras.
Iztīram iekšas, izņemam visas asakas, gan lielās, gan smalkās. Pēc izvēles varat notīrīt arī ādiņu.
Gatavo fileju sagriežam mazos kubiņos.
Tīrām sīpolus, sagriežam tos smalkos kubiņos un pievienojam siļķei.
Gatavojam mērci. Pārgriežam citronu uz pusēm, no vienas puses izspiežam sulu, pievienojam eļļu un sinepes, visu rūpīgi samaisam un pievienojam siļķei.
Gatavus kartupeļus atdzesējam, notīram. Nogriežam „cepurīti”, un ar karotas palīdzību izņemam viduci.
Kartupeļu „ligzdiņās” liekam gatav siļķu pildījumu.
Dekorējam ar granāta sēklām un sagrieztiem zaļumiem.
Mūsu ēdienu saliekam uz šķīvja, pasniedzam ar zaļumiem, un citām uzkodām.
Labu apetīti!