Sastāvdaļas
- 1 kg ābolu
- 300 g cukura
- 1 ēdk. kanēļa
- 1 tējk. citronskābes
Pagatavošana
Šim izsmalcinātajam desertam labāk ir ņemt saldskābus, vai saldus ābolus. Āboliem iztīra serdi, sagriež šķēlēs. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un ieber ābolu daiviņas. Pārkaisa tās ar cukuru, kanēli un citronskābi. Ieteicams visas sausās sastāvdaļas pirms bēršanas samaisīt kopā.
Ābolus ievietojiet iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm. Izņemot ārā, noliec ar cepamo papīru žāvēties uz 2-3 dienām. Var nedaudz apbērt ar cukuru. Var arī uz dažām stundām ielikt elektriskajā augļu un ogu žāvētājā, vai arī cepeškrāsnī, ja tajā ir ventilators.
Gatavās, aromātiskās ābolu daiviņas var uzglabāt istabas temperatūrā, sausā vietā, plasitikāta, vai stikla traukos. Varam apgalvot, ka šis gardums jūsu mājās ziemu nesagaidīs.
Avots: takprosto.cc