Saimniece maisā ielika mazliet raugu, miltus, ūdeni un cukuru… Aplūkojiet rezultātus!

PAGATAVOŠANA

Ņemiet lielu maisiņu, kam ir speciāls aiztaisāmais. Šajā maisā lieciet raugu, ūdeni, cukuru, sāli, eļļu un 220 g miltu.

Aiztaisiet maisiņu ciet un samaisiet mīklu.

Maisiņu ielieciet bļodā ar siltu ūdeni un ļaujiet mīklai 30 minūtes uzbriest.

Pievienojiet maisījumam klāt atlikušos 30 g miltu un samaisiet mīklu vēlreiz.

Atstājiet mīklu uzbriest vēl vidēji stundu.

Izņemiet mīklu no maisiņa, samīciet to un sadaliet trīs vienādās daļās.

Katru no šīm trīs mīklas daļām izrullējiet garā desā un no šīm desām sapiniet pīnīti jeb bizīti.

Gatavo pīni apsmērējiet ar olas dzeltenumu un apberiet ar sezama sēklām.

Lieciet pīnīti iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī (vismaz 150°C) un cepiet apmēram 40 minūtes.

Aplūkojiet šajā video, kā iespējams pagatavot šo gardo franču maizi.

LASI VĒL: Mājas siera maizes recepte: tev vajag pamēģināt to uzcept!

Neaizmirstiet uzaicināt ciemos draugus, lai arī viņi nobauda šo gardumu!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru