Rīsu ūdens: notievēt, attīrīt ādu, atjaunot matus

Rīsu ūdens matiem

Starp citu, rīsu ūdens recepte noderēs arī jūsu matiem. Ja mazgāsiet vai skalosiet matus ar rīsu ūdeni, tad iegūsiet mīkstumu un spīdumu bez dārgu salonu procedūru palīdzības.

Rīsu ūdens notievēšanai

Ja vēlaties notievēt, tad rīsu ūdens ir jāgatavo pavisam savādāk. Jums būs nepieciešams rīsu novārījums. Vienkārši nākošajā reizē, kad vārīsiet rīsus, ielejiet nedaudz vairāk ūdens. Iegūtais rīsu novārījums ir tieši tas, kas jums vajadzīgs. Tas ir visvienkāršaākais veids, kā iegūt rīsu novārījumu, kaut gan cilvēki Āzijā gatavo to sarežģītāk. Lai notievētu, rīstu novārījums ir jādzer brokastēs, kā arī dienas laikā kā ārstniecisks toniks, kas palielina enerģijas daudzumu.

Āzijas rīsu ūdens recepte notievēšanai:

1) Iebērt 1 krūzīti rīsu 4 – 7 krūzītēs ūdens.

2) Gatavot visas nakts garumā, atstājot uz karstas plīts, vai arī 2 – 4 stundu garumā uz vājas, atklātas uguns.

3) Gatavu novārījumu izdzert dienas laikā, ieteicams nedaudz pievienot sāli.

Samazināt kaloriju lietošanu var samērā būtiski, aizvietojoet vienu ēdienreizi ar rīsu novārījumu. Viena ēdienreize – tās ir aptuveni 650 kalorijas, tajā pašā laikā vienas rīsu novārījuma krūzītes kaloriju skaits ir 150 kcal. Tāda kaloriju daudzumu samazināšana palīdzēs pavisam viegli tikt vaļā no 1 kg liekā svara nedēļas laikā.

Fermentētais rīsu ūdens

Par fermentētu rīsu ūdeni sauc nedaudz uzrūgušu rīsu novārījumu. Pēc garšas rūgstošais rīsu novārījums ir nedaudz skābens. Bet pēc savām uztura īpašībām tas ir daudz bagātāks: tā sastāvā ir antioksidanti, vitamīns E, fermenti.

Tāds sastāvs ļauj izmantot rīsu ūdeni kā dziedējošu un atjaunojošu produktu ādai: tas sadziedē rētas, pinnes, samazina krunciņas, mazina iekaisumu, padara ādu mirdzošu.

Matu mazgāšana ar fermentēto rīsu ūdeni arī ir ļoti sena Āzijas recepte. Sievietes no Jo provinces Japānā lepojas ar saviem garajiem un biezajiem matiem pat 80 gadu vecumā. Vidējais Jo sieviešu matu garums ir aptuveni 1,8 metri! Bet noslēpums ir matu attīrīšana ar rīsu ūdeni – tā uzskata vēstures zinātnieki un skaistuma eksperti. Rīsu ūdens ir ne tikai labs matu atjaunotājs, bet arī matu augšanas stimulētājs.

Simtiem gadu Ķīnas, Japānas un Dienvid-austumu Āzijas sievietes matu mazgāšanā un skalošanā izmanto fermentētu rīsu ūdeni. Un tas sniedz vēl vairāk mirdzumu, paklausīgumu un mīkstumu matiem. Turklāt fermentētais rīsu ūdens kārtīgi mitrina matus, attīra tos, nepadarot sausus.

Āzijas fermentētā rīsu ūdens recepte:

Sievietes japānā nekad neizmet ārā ūdeni pēc rīsu vārīšanas, viņas to savāc un izmanto savām vajadzībām. Lai mazgātu matus, vajadzēs vairāk rīsu novārījuma, nekā sejai un notievēšanai, tāpēc japānieties parasti nolej rīsu novārījumu no 2 – 3 rīsu vārīšanas reizēm. Savākt rīsu ūdeni vajag uzreiz, kad rīsi ir sākuši vārīties.

Daži japāņu restorāni, kuri ļoti bieži vāra rīsus, pat pārdod rīsu novārījumus burviņās savām tautietēm, zinot par Āzijas skaistuļu vajadzībām.

Pēc tam, kad rīsu ūdens ir savākts, sākas rūgšanas process. Rīsu novārījumu jāatstāj nostāvēties vienu dienu istabas temperatūrā, pēc tam uz lielas uguns novārījums jāuzvāra, lai apturētu fermentācijas procesu. Atdzesēt un pievienot 2 – 3 pilienus ēteriskās eļļas (noderēs tējas koka,lavandas vai rozmarīna ēteriskās eļļas). Ūdens matu mazgāšanai un ādas attīrīšanai ir gatavs! Matu mazgāšanas laikā nepieciešams masēt galvas ādu 1 minūti.

Ja ūdens ir sanācis pārāk koncentrēts (pārāk duļķains), to var atšķaidīts ar parastu ūdeni. Fermentētais rīsu novārījums jāglabā ledusskapī, lai novērstu tālāku rūgšanu.

Tik vienkāršas receptes un tik ļoti noderīgas: pamēģiniet!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru