PAGATAVOŠANA
Sīki sagriezt sīpolus un apcept tos eļļā.
Bļodā ielikt malto gaļu, apceptus sīpolus, 1 olu, ūdenī izmērcētu maizi, sāli un piparus. Labi izmaist masu.
Vai sīpolus ir obligāti apcept? Nē, tā ir saimnieces gaumes lieta. Saka, ka ar svaigiem sīpoliem kotletes sanāk daudz sulīgākas. Man garšo, kad sīpoli ir apcepti. Jūs varat gatavot, tā, kā garšo jums.
Izveidot kotletes un novietot tās uz pergamenta. Iespiest katrā kotletē nelielas bedrītes un iesist tajās olas. Apkaisīt ar pētersīļiem, uzbert sāli un piparus.
Cep kotletes līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.
Ja jums negaršo šķidrs olas dzeltenums, var paturēt kotletes cepeškrāsnī nedaudz ilgāk. Sanāk diezgan apetelīgs ēdienus. Pat izsmalcināts. Var arī kotletītes apkaisīt ar sieru, vai papildināt ēdienu ar iemīļotām garšvielām.
Man garšo olas un baziliku savienojums, tāpēc pievienoju kaltētu baziliku.
Labu apetīti!