Pirms 50 gadiem no “Alkatrazas” izbēgušais Džons Englins nosūtīja vēstuli FIB un lūdza palīdzēt

Ar bēgļu lieto nodarbojās FIB, vēlāk tā tika nodota ASV Maršalu Dienestam. Līdz 2013. gadam FIB skeptiski attiecās pret baumām par to, ka noziedzniekiem ir izdevies izdzīvot, līdz tika saņemta vēstule, ko parakstījis Džons Englins.

“Mani sauc Džons Englins. Es izbēgu no “Alkatrazas” 1962. gada jūnijā kopā ar savu brāli Klarensu un Frenku Morisu. Man ir 83 gadi, un es slikti jūtos. Man ir vēzis. Jā, tajā naktī mēs to izdarījām, bet ar lielām grūtībām!” – rakstīja bēglis.

“Ja jūs paziņosiet televīzijā, ka apsolāt mani sūtīt uz cietumu ne ilgāk kā uz gadu, un sniegsiet man medicīnisko palīdzību, es atklāšu savu atrašanās vietu. Tas nav joks”.

Vēstulē tiek minēts, ka Frenks Moriss miris 2005. gada oktobrī, apglabāts Aleksandrijā, bet uz kapakmens ir uzrakstīts cits vārds. Bet Klarens Englins ir miris 2011. gadā.

Bēgļu lieta tika no jauna atvērta, FIB pārbaudīja uz vēstules atrastos pirkstu nospiedumus, DNS paraugus un parakstu, bet rezultāti nebija pārliecinoši. Piecus gadus pēc vēstules saņemšanas Džons Englins tika izsludināts meklēšanā. Tiesa, visticamāk, ka večuks bija jau miris. Tiesībsargājošās iestādes joprojām skeptiski attiecas pret to, ka trijotnei ir izdevies izbēgt un dzīvot “inkognito” vairāk nekā 50 gadus. Kaut gan par to, ka noziedznieku bēgšana bija beigusies veiksmīgi, liecināja virkne pierādījumu.

  1. gadā holandiešu izmeklētāji atjaunoja laikapstākļus, kādi bija bēgšanas naktī. Izrādījās, ka starp pulkstens 11 vakarā un pusnakti, laikapstākļi bija labvēlīgi, un trijotne varēja tikt līdz otram krastam. Bet, ja noziedznieki neiekļāvās šajā laikā, tad gāja bojā.

Džona un Klarensa radinieki apgalvo, ka brāļiem ir izdevies izdzīvot bēgšanas laikā, un viņi pat ir sazinājušies ar ģimeni. 2015. gadā Englinu radinieki Kens un Deivids Vailderi paziņoja, ka viņu tēvoči joprojām ir dzīvi, un atrodas Brazīlijā. Viņi apgalvo, ka Džona un Klarensa māte trīs gadus no vietas saņēma apsveikumus Ziemassvētkos, ko bija parakstījuši viņas dēli.

Ja tiks pierādīts, ka FIB nosūtītās vēstules autors patiešām ir Džons Englins, tad brāļi Englini un Frenks Moris kļūs par vienīgajiem noziedzniekiem, kuriem ir izdevies īstenot veiksmīgu bēgšano nu “Alkatrazas”.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru