Pilna zeme ar kastaņiem – izmanto tos pareizi! 10 lieliskas idejas, kā izmantot kastaņus

Ko var pagatavot no kastaņiem?

Zobu tīrīšanai
Ar pulveri, kurš iegūts no kastaņiem, var ne tikai uzlabot smaganu veselību, bet arī izbalināt zobus par vienu toni! Atliek vien attīrīt kastani no brūnās mizas, balto kodolu izkaltēt un samalt miltos – dabīgs līdzeklis mutes dobuma kopšanai.

Izmantošanai vannā
1 ēdamkaroti kastaņu pulvera izmaisi 0.5 l ūdens un atstāj uz nakti. Nākošajā dienā liec maisījumu uz uguns, uzvāri, nokās un pievieno vannai. Šī vērtīgā piedeva uzlabos ādas asins cirkulāciju, atjaunos un atsvaidzinās to.

Veļas mazgāšanai
Kastaņu pulveris lieliski der veļas mazgāšanai. Kastaņi piedos vieglu, patīkamu aromātu un mitrinās roku ādu (ja mazgāsiet veļu ar rokām)

Matu mazgāšanai
Pēc mēneša matu mazgāšanas ar kastaņu pulveri, jūs būsiet patīkami pārsteigtas. Kastaņu pulveris uzlabos galvas ādas stāvokli, pilnībā pārtrauks matu izkrišanu un paātrinās to augšanu.

Sejai
Sajauc 2 ēdamkarotes kastaņu pulvera ar nelielu ūdens daudzumu, lai veidojas putriņa, klāj uz ādas un atstāj uz 10 minūtēm, pēc tam rūpīgi nomazgā ar siltu ūdeni.

Izmantošanai dušā
Ja kastaņu pulveri var izmantot tīrot zobus, mazgājot matus un mazgājot veļu, tad to var izmantot arī kā dušas želeju. Uztaisiet tādu pašu novārījumu, kādu pievieno vannai, ielejiet kādā pudelītē. Smaržai variet pievienot dažus pilienus ēteriskās eļļas.

Var izmantot kulinārijā
Lietot uzturā drīkst tikai ēdamo šķirņu kastaņus (zirgu kastaņi pie tām neattiecas). Tos cep uz pannas, pep cepeškrāsnī, samaltos kodolus pievieno kūkām un cepumiem un izmanto kā kafijas aizstājēju.

Cīņā ar laputīm
10 ēdamkarotes kastaņu pulvera ieberiet kastrolī, pievienojiet 1 litru un vāriet 20 minūtes. nokāsiet un pārlejiet pudelē ar pulverizatoru.

Masāžai
Zirga kastaņi— vērtīgākā izejviela masāžas maisījumu pagatavošanai.Īpaši vērtīgi tiem, kuriem varikozas vēnas, radikulīts un artrīts.

Cīņā ar kodēm
Maisiņi ar kastaņiem novietojiet drēbju plauktos, tie aizbiedēs kodes un arī iznīdēs kožu kāpurus. Neaizmirstiet par virtuves skapīšiem, iemetiet arī tur dažus kastaņus!

Kastaņu meklēšana var izvērsties par lielisku laika pavadīšanu kopā ar bērniem. Varēsiet apvienot patīkamo ar lietderīgo. Patīkamu rudeni!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru