Neticams stomatoloģijas profesoru atklājums: jūs varat izaudzēt paši sev zobus vien 9 nedēļu laikā

 

Kā var izaudzēt sev zobus?

Ārsts izstrādāja zobu augšanas tehnoloģiju, tiešā veidā izaudzējot zobus alveolās. Šī metode radīja īstu revolūciju zobārstniecības pasaulē.

Džemijs Mao izveidoja no dabīgiem materiāliem karkasu, kas pēc formas atgādināja īstus zobu, un ielika tajā augšanas stimulatorus. Eksperimentālajam dzīvniekam viņš ielika šī zoba rudimentu tukšā alveolā. Karkasa porainā struktūra ļāva dzīvnieka organisma cilmes šūnām migrēt uz šo struktūru. Vidēji pēc deviņām nedēļām šim pētāmajam objektam izauga zobs, kas bija lieliski aprīkots ar periodontālo saišu struktūru.

Lasi vēl: Nāve pudelītē – tik daudzi cilvēki dienu no dienas izmanto šo līdzekli, neapzinoties, ka tas lēnām viņus nogalina!

Pēc Mao metodikas, pacientiem žoklī tiks implantēts kaprolaktona un hidroksiapatita skelets, kas darbojas kā bioloģiski saderīgs polimērs. Šo struktūru iegūst ar trīsdimensiiju printera palīdzību, kura konstruēšanā tiek nodrošināts kanāliņš ar 200 μm lielu diametru, kas pildīta ar specifisku vielu, kura stimulē šūnu augšanu (stromal-derived factor-1, SDF1), kā arī ar morfogēniskām kaulu olbaltumvielām (bone morphogenetic protein-7, BMP7).

Šie faktori mudina paša pacienta cilmes šūnām izveidot zoba struktūru, turklāt tās aug precīzi noteiktā virzienā, tādā veidā izveidojot pilnvērtīgu, pareizas formas zobu. Galu galā tiek iegūts teju pilnīgi dabīgā veidā izveidots zobs.

Profesora Mao atklājuma rezultāts: ir radusies iespēja 9 nedēļu laikā teju pilnībā izaudzēt zobu no jauna.

Jums iepatikās mūsu raksts? Tad noteikti dalieties arī ar citiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru