Pagatavošana
Vispirms līdz al dente gatavībai novārām makaronus. Viņiem jābūt nedaudz ne savārītiem un no iekšpuses cietiem. Nolejam ūdeni un apberam makaronus ar Parmas vai citu cieto siera.
Ielejam pannā olīveļļā un mazliet sakarsējam. Pievieno malto gaļu un cepam 5 minūšu laikā. Tad pievienojam ķiplokus, sarkanus un melnus piparus. Pieberam sāli pēc garšas. Visu cepam vēl minūti. Pievienojam tomātus un sautējam, zem vāka, vēl aptuveni 15 minūtes.
Nedaudz iesmērējam cepamo formu. Sakārtojam tajā makaronus vertikāli, kā attēlā.
Pa virsu salejam maltās gaļas un tomātu maisījumu, ieliekam formu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 – 200 grādiem uz 15 minūtēm. Tad izņemam formu un pa virsu saberam Mocarella sieru. Un atkal liekam to cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
Pēc 30 minūtēm ēdiens izskatīsies šādi.
Tā var pasniegt makaronus. Iesaki šo recepti draugiem!