Mēs pārbaudījām elektrības skaitītājus, un viņi visi izrādījās iestatīti uz dubultā tarifa režīmu! Vai esat pārbaudījis savējo?

Lai pārbaudītu savu skaitītāju, nav nepieciešams sēdēt tam blakus un skaitīt visus 3200 impulsus. Ierīces labais “segments” neuzrāda kilovatus, bet gan kilovata simtdaļas. Šis “segments” ir sadalīts 100 daļās. Katrs ieskaitītais 1 uz 100kW tiek atzīmēts ar klikšķi, un ritentiņš pabīdās par vienu iedaļu. Tā tad, mūsu skaitītājam ir jānoklikšķ uz katriem 3200/100 = 32 impulsiem, jūsu – A / 100 impulsiem.

Ja skaitītājs ir nepareizi konfigurēts, tas klikšķinās biežāk – ik pēc 16 impulsiem, nevis 32. Citiem vārdiem sakot, galvenais uzdevums ir pārbaudīt ierīces ražotāja deklarēto impulsu skaitu katrai kilovatstundai ar reālu impulsu skaitu, saskaitot un apstiprinot (vai noliedzot), ka par A / 100 impulsiem, tiešām, tiek pieskaitīts 0,01 kilovats.

LASI VĒL: Divi ieteikumi PVC logu īpašniekiem, kurus šo logu uzstādītāji jums nekad neatklās

Starp citu, mēs atklājām, ka mūsu skaitītāja rādījumi tiek palielināti precīzi divas reizēs, nekā tiem būtu jābūt. Un kā ir ar tavu?

P.S. Mēs vēlamies precizēt, ka šis, konkrētais gadījums nenotika Latvijā, bet varbūt, ja jums ir elektrības skaitītāji, kuriem ir šāda funkcija, arī darbojas nekorekti?

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru