Pagatavošana:
- Ķiršu tomātiņus nomazgājiet un katru sagrieziet uz pusēm. Ķiploku daiviņas attīriet un katru no tām sagrieziet ripiņās. Čili piparu sagrieziet nelielos gabaliņos.
- Attīriet sīpolu, sagrieziet to uz pusēm. Katru daļu sagrieziet pusgredzenos.
- Ņemiet katliņu ar platu apakšdaļu un ne pārāk augstām malām. Katla vidū pa tiešo lieciet iekšā spageti no iepakojuma.
- Spageti klāt lieciet sīpolus, ķiplokus, asos piparus un ķiršu tomātiņus. Nelieciet visu virsū spageti, bet gan izlieciet šīs sastāvdaļas pa sāniem.
- Baziliku nomazgājiet. To nav nepieciešams sagriezt – vienkārši lieciet baziliku klāt makaroniem un pārējām sastāvdaļām. Noteikti atlieciet pāris svaigās bazilika lapiņas malā, jo tās jums vēl noderēs.
- Aplejiet visu ar olīveļļu. Pievienojiet klāt sāli un maltus melnos piparus – pēc garšas.
- Tagad katliņā var liet ūdeni.
- Ieslēdziet uguni. Būs nepieciešamas kādas 10 minūtes, kamēr visas sastāvdaļas sajauksies un masa sāks vārīties.
- Cieto sieru sarīvējiet un beriet to pa taisno katliņā. Pievienojiet klāt atlikušās bazilika lapiņas, vēl mazliet sāli un piparus. Pagaidiet pāris minūtes un ēdiens būs gatavs!
Ātrās pagatavošanas noslēpums atrodams tajā, ka dārzeņi tiek smalki un plāni sagriezti. Pēc minūtēm 15 jums vienā katliņā jau atradīsies gatava pasta ar gardu mērci. Viens ieteikums – līdzko ēdiens atrodas uz uguns, nemitīgi sekojiet tam līdzi, jo spageti var pagatavoties ātrāk vai reizēm pat ilgāk par mūsu iepriekš norādīto laiku. Šajā gadījumā viss ir atkarīgs no kviešu maluma. Gala rezultātā iegūstat itāļu ēdienu mazāk kā pusstundas laikā.