Mājas siera maizes recepte: tev vajag pamēģināt to uzcept!

Pagatavošana

Ar 100 ml silta ūdens atjauc raugu. Tas būs gatavs, kad virs ūdens sāks parādīties gaisa burbuļi.

Pietiekami dziļā bļodā sajauc, ūdeni, raugu, cukuru un sāli un 200 g miltu. Visas sastāvdaļas sajauc ar karoti un atstāj uz 40 minūtēm siltā vietā.

Tad pievieno atlikušos miltus, samaisi ar karoti mīklu un atstāj uz 45 minūtēm.

Tikmēr sarīvē uz rupjās rīves sieru. Piejauc sieru mīklai un izliec to formā, kas ir ieziesta ar sviestu. Pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm, lai mīkla paceltos.

Cep maizi sakarsēta, līdz 200 grādiem, cepeškrāsnī, 40 – 45 minūtes, kamēr maize iegūs zeltainu garozu.

Kaut gan siera maizes pagatavošana aizņems tev gana daudz laika, tā būs ļoti interesanta nodarbošanās, un pats izstrādājums tev sagādās daudz baudījuma!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru