Lūk, kā ir jāmazgā tilla aizkari! Nepārspējami…

4-41-750x563Kā mazgāt tilla aizkarus?

Lai audumam saglabātu tā mirdzumu, baltumu un izskatu, pirmkārt, pievērsiet uzmanību ūdens temperatūrai. Iemērcējiet aizkarus siltā ūdenī, kura temperatūra nav lielāka par 30 – 35 grādiem. Ja ūdens temperatūra būs augstāka par iepriekš norādīto, aizkaru audums uzreiz tiks sabojāts un paliks dzeltenīgs.

Nākošais solis – pievienojiet bļodā ar ūdeni puskilogramu sāls. Turiet aizkarus šajā ar sāli piesātinātajā ūdenī vismaz pusotru stundu, jo tādā veidā būs iespējams saudzīgā veidā atbrīvoties no traipiem un pēcāk ideāli iztīrīt audumu. Pēc aizkaru mērcēšanas sālsūdenī, noskalojiet tos, taču nekādā gadījumā ne ar karstu ūdeni! Vienmēr atcerieties, ka ūdenim jābūt vēsam vai knapi siltam!1-60-750x392

Tagad varat aizkarus izmazgāt ar šķidro mazgāšanas līdzekli, kas paredzēts sintētisku audumu mazgāšanai. Ar aizkaru audumu nepieciešams apieties ļoti uzmanīgi, to nedrīkst izžmiegt, ļaujiet tiem notecināt lieko šķidrumu.

Lai audumam atjaunotu spīdumu, aukstā ūdenī pievienojiet etiķi (attiecība – viena ēdamkarote etiķa uz katru vienu litru ūdens). Pēc šādas procedūras, audums atgriezīs svaigu izskatu.

Ceram, ka Jums noderēja mūsu ieteikumi! Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru