Lieto šīs 2 mājas garšvielas, lai apturētu sāpes muskuļos un locītavās

Ingvers un kanēlis satur dažus ārkārtīgi veselīgus savienojumus, it īpaši, ja runa ir par muskuļu sāpēm. Ingvers ir bagāts ar gingerolu, šogaolu, paradolu un zingeronu, un tiem visiem piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības. Kanēlis, no otras puses, ir bagāts ar cinamilacetātu, kanēļu spirtu un barības vielām, tādām kā mangāns, dzelzs un kalcijas, kas novērš iekaisumu citokīnu ekspresiju.

Ingvers

Ingvers viennozīmīgi ir viena no spēcīgākajām garšvielām. Ir pierādīts, ka tas palīdz čūlu gadījumā, cīnās ar brīvajiem radikāļiem, inkubē lipīdu peroksidāciju un aizsargā DNS. Ja ar to nepietiek, ingveram, kā zināms, ir pretvēža īpašības. Pētījumi arī vēsta, ka “ingvera ekstrakts var izrādīties noderīgs vēža profilaksē un atbalsta terapijā”. Turklāt tiek uzskatīts, ka ingvers uzlabo atmiņu un mazina stresa izraisītos kognitīvos traucējumus.

LASI VĒL: Sieviete uz muguras izveidoja tetovējumu. Uzziniet, kas notiek, kad viņa paceļ un nolaiž plecus!

Kanēlis

Šeit mums ir vēl viena ārstnieciska garšviela, kurair daudzas labas īpašības veselības uzturēšanai. Kanēlis var samazināt cukura līmeni asinīs un holesterīna līmeni devās 1, 3 un 6 grami dienā. Jums vien vajag 40 dienas pēc kārtas lietot kanēli un izbaudīt tā pārsteidzošās īpašības. Tas spēj arī uzlabot lipīdu apmaiņu, palielināt jūtīgumu uz insulīnu, antioksidanto statusu un kapilāru funkciju. Bet, lai iegūtu šos rezultātus, jums ir jālieto dienā vismaz 6 grami kanēļa. Un vēl vairāk, lai efekts būtu noturīgs. Pat kanēļa miza ir veselīga, tai piemīt antimikrobas īpašības, kas ir efektīvas cīņā arī baktērijām, kas ir noturīgas pret antibiotikām.

Kā lietot ingveru un kanēli, lai atbrīvotos no sāpēm muskuļos un locītavās

Ja jūs vēlaties pamēģināt šīs garšvielas un atvieglot sāpes muskuļos, lūk, ko jūs varat darīt:

Jūs varat pagatavot ingveru tēju, ingveru ale un vai arī pievienot to kā garšvielu zupām un kokteiļiem.

Kanēlis var padarīt visa garšu labāku. Jūs varat uzlabot savas auzu biezputras garšu, pievienot to jogurta krūzei vai arī pievienot kafijai. Lietojiet to tā, kā uzskatiet par vajadzīgu, vienkārši pārliecinities, ka jūs lietojat pareizo kanēļa veidu. Ārsti iesaka Ceilon kanēli, jo tās saturā ir vismazāk kumarīna (neirotoksīns un nieru toksīns), kas ir ļoti svarīgi, ja kanēli lietojat ikdienā!

Avots: vkurselife.com 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru