Līdzko kārtējo reizi ķersieties klāt skuveklim, obligāti atcerieties šos 5 faktus!

Vai kaunuma apmatojumu skūt ir kaitīgi veselībai?

Kaunuma apmatojums patiesībā aizsargā jūs

Kaunuma apmatojums palīdz aizsargāt dzimumorgānus no svešķermeņiem, kā baktērijām un putekļiem. Līdzko atbrīvojaties no kaunuma apmatojuma, uzreiz esat pakļauti augstākam riskam saslimt ar dažādām slimībām, kuras tiek nodotas arī dzimumakta ceļā.

Kaunuma apmatojuma skūšana palielina risku saslimt ar dzimumorgānu kondilomu

Tās ir kārpas, kas atrodas apkārt dzimumorgāniem. Šī slimība var izveidot sapampumu vai dažādus izaugumus un veidojumus, tas var būt gan tikai viens, gan vairāki veidojumi. To krāsa var būt balta, ādas krāsā vai tumšāka par ādas toni. Reizēm tās var būt pat neredzamas. Lai gan kaunuma apmatojums nevar pilnībā novērst iespēju saslimt ar kondilomu, tie spēj pasargāt no cilvēkiem, kam tādas ir, novēršot inficēšanos.

Skūšanās izraisa problēmas ar ādu

Kaunuma apmatojuma skūšanas laikā āda tiek kairināta un tajā paliek mazas mikroskopiskas traumas. Gala rezultātā iespējams iegūt furunkuļus vai pat abscesi dzimumorgānos. Lai āda paliktu gluda, nepieciešama regulāra atbrīvošanās no kaunuma apmatojuma, kas palielina iespēju, ka āda aizvien biežāk tiks kairināta. Mitrā dzimumorgānu vide, savienojumā ar iekaisumu, veido lielisku vidi baktēriju un dažādu infekciju mājvietai.

LASI VĒL: Lūk, kas jums ir jāzina, ja jums ap krūšu galiem aug matiņi

Kaunuma apmatojums nodrošina nemainīgu ķermeņa temperatūru

Uz katras mata folikulas atrodas tauku dziedzeris, kas ieziež mata struktūru. Līdzko šie tauki pazūd, ķermenis tiek atdzesēts. Lai nodrošinātu konstantu ķermeņa temperatūru, matiņiem šajā brīdī ir ļoti liela nozīme.

Kaunuma apmatojuma skūšana pakļauj infekciju riskam

Kaunuma apmatojuma skūšanas rezultātā iespējams iegūt kontagiozo molusku, kas var ļoti viegli izplatīties. Speciālisti ir noskaidrojuši, ka iemesls tam ir mikro traumas, kuras rodas pēc skūšanās.

Neesiet vienaldzīgi un dalieties ar šo rakstu!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru