Kūka “Melnais princis” Recepte soli-pa-solim
- Bļodā samaisām visas sastāvdaļas mīklai, izņemot miltus, un sakuļam ar mikseri. Pēc tam pamazām pievienojam miltus, un iemaisām ar karoti, lai mīkla kļūtu pēc konsistences līdzīga skābam krējumam.
- Izlejam mīklu uz plāts, kas iesmērēta ar sviestu, un cepam cepeškrāsnī 180°С, līdz sērkociņš, kas iebāzts mīklā, izņemot ir sauss.
- Kamēr biskvīts cepas, taisām glazūru. Katliņā izkausējam sviestu, pievienojam skābo krējumu, cukuru un kakao. Nepārtraukti maisot, sildām masu, līdz tā kļuvusi viendabīga.
- Atdzisušu biskvītu sagriežam 2 daļās.
- Uz pirmo biskvītu izsmērējam ievārījumu (var smērēt iebiezināto pienu, kas saputots ar sviestu), pēc tam uzliekam otru biskvītu un pa virsu uzlejam glazūru.
Ļaujam kūka 1 stundu nostāvēties, un pēc tam liekam galdā pie ģimenes tējas dzeršanas. Jūsu tuvinieki būs apmierināti, bet jūs nepavisam nebūsiet nogurusi, to gatavojot!