Kartupeļu sacepums ar vistu — oriģināls veids, kā pagatavot parastus produktus

Pagatavošana

Vistas fileju nomazgā un sagriez nelielos gabalos. Apber vistas fileju ar garšvielām, sāli un atstāj uz 10 – 15 minūtēm.

Apcep fileju eļļā līdz zeltainai nokrāsai.

Nomazgā kartupeļus un uzliec tos vārīties. Kad uzvārīsies ūdens, ļauj vēl 10 minūtes vārīties uz lēnas uguns. Kad kartupeļi gatavi, nolej ūdeni un ļauj kartupeļiem atdzist. Pēc tam nomizo un sagriez šķēlēs.

Cepamā veidnē izliec fileju, kartupeļus un visu samaisi.

Olas sajauc kopā ar krējumu un sāli. Tad pievieno krējuma mērcei sakapātus sīpolu lokus. Šo mērci rūpīgi samaisi un pārlej ar to kartupeļus un vistu.

Ieliec formu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, līdz brīdim, kamēr sacepumam sāks veidoties brūngana virsiņa. Pēc tam sautējumu var izņemt no cepeškrāsns.

Tu pats vari uzlabot šo recepte, pievienot vai izņemt no tās dažas sastāvdaļas, pēc savas garšas. Piemēram, tu vari apbērt sacepumu ar sieru, lai veidojas garda siera garoza. Vai nu aizstāt lokus ar citām smaržīgām piedevām.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru