Kāpēc lūdz pacelt iluminatora aizkariņus lidmašīnas pacelšanās un nolaišanās laikā?

Un, tā kā visbīstamākie lidojuma posmi ir pacelšanās un nolaišanās, tad tieši to laikā tiek ieteikts atvērt aizkarus. Lūk, kādēļ smaidīgās stjuartes lūdz mums to izdarīt (gluži tāpat kā piesprādzēt drošības jostas, iztaisnot muguru, skatīties uz priekšu un c.).

Turklāt, nedrīkst aizmirst par to, ka lidmašīnas pasažieri paši par sevi ir ziņkārīgi cilvēki. Viņi var izsaukt citos pasažieros paniku ar savām aizdomām, ka, aiz loga kaut kas nav tā, kā vajag, lai gan viņiem tā tikai liksies. Tomēr, pilnīgi iespējams, ka, ja aizkari ir atvērti, viņi tiešām var ieraudzīt kaut ko, ko piloti neredz. Tāds vērīgums var izglābt dzīvību visai lidmašīnai. Un arī stjuartes varēs vairāk redzēt.

Nu, un vēl arī pacelšanās un nolaišanās brīdis – tās ir neticami spilgtas sajūtas! Redzēt, kā Tu uzņem ātrumu un pacelies gaisā, pārvarot zemes pievilkšanas spēku, un zeme strauji attālinās zem tevis, vai arī pretēji, kā tu līgani, bet droši nolaidies – o, šīs sajūtas nav novērtējamas. Un kas vairāk patīk jums – pacelšanās vai nolaišanās?

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru