Jums būs nepieciešams
- ķiploks
- sāls
- trīs litru burka
Kā noslēgt
- Ieberiet burkā sāli tā, lai tā pietiekoši biezā slānī noklātu visu apakšu.
- Ievietojiet burkā veselus, nenotīrītus ķiplokus.
- Ar sāli piepildiet visu burkā atlikušo telpu un cieši aiztaisiet ar vāciņu.
Ja jums ir sausas zāģu skaidas, vai arī pelni, tad droši varat izmantot tos sāls vietā.
Daudzi sāls vietā izmanto miltus, bet šāda veida uzglabāšanai miltu slānim jābūt vismaz 2 cm biezam.
Tāpat varat ņemt bieza, dabīga auduma maisiņus, piepildīt tos ar sīpolu mizām un ievietot tajos ķiplokus. Tādā veidā ķiploks paliks svaigs un sulīgs, bet ņemiet vērā, ka tāda metode neder lielam šī produkta uzglabāšanas daudzumam.
Ja jūs ievērosiet mūsu padomus, tad varēsiet ķiploka ražu saglabāt ne vienu gadu vien. Un tas ir ļoti labi, jo šo produktu izmanto ļoti daudzu ēdienu pagatavošanā, nerunājot par tā noderīgumu organismam un imunitātei.
Avots: sovkusom.ru