Kā 15 minūšu laikā atsvaidzināt seju

1.Novērs ādas sausumu

Lai izvairītos no savilktas un sasprēgājušas ādas, uztaisi barojošu masku no banāna. Recepte: saspied vienu vidēji mīkstu banānu, pievieno 1 tējkaroti barojoša krēma, 1 tējkaroti olīveļļas, pustējkaroti citrona sulas un visu rūpīgi samaisi. Uzliec uz sejas un atstāj uz 15 – 20 minūtēm. Nomazgā ar siltu ūdeni.

2. Atbrīvojies no “maisiņiem” zem acīm, tūskas un zilumiem

Nost ar zilajiem riņķiem zem acīm. Smalki sarīvē svaigu kartupeli. Pēc tam iegūto maisījumu uzsmērē zem acīm un paturi 20 minūtes. Šis līdzeklis lielski “izsūc” lieko šķidrumu no plakstiņiem.

Nost ar zilumiem. Lai atsvaidzinātu izskatu, uzvāri divas tējas paciņas – melnās vai zaļās – pēc taviem ieskatiem, pagaidi, kamēr atdziest. Uzliec uz acīm un paguli ar tiem uz acīm kādas 15 – 20 minūtes. Vēl viens variants ir samitrināt divus vates tamponiņus pienā un uzlikt uz acīm, paturēt 15 minūtes.

3. Nomierini sakairinātu ādu

Lai mazinātu nogurumu un atgūtu sejas ādas skaistumu, uztaisi kefīra masku. Recepte: tev vajadzēs 100 – 200 ml trekna kefīra. 15 – 20 minūšu laikā vairākas reizes apsmērē seju ar kefīru, pēc tam nomazgā seju ar siltu ūdeni.

4. Tonizē ādu

Taukainai ādai. Samaisi olas baltumu, vienu karoti olīveļļu, un dažu pilienus citrona sulas, un uzsmērē uz sejas.
Sausai ādai. Samaisi biezpienu ar skābo vai saldo krējumu, maisi, līdz iegūta viendabīga masa, uzsmērē uz sejas.

Normālai ādai. Saspaidi notīrītu banānu, pievieno vienu karoti svaigi izspiesta greifrūta sulas. Iegūto masu uzsmērē uz sejas.

5. Izlīdzini sejas krāsu, novērs bālumu

Šeit tev palīdzēs barojošas maskas, kas sastāv no spilgtiem dārzeņiem un ogām.

Sausai ādai. 2 vidēja lieluma burkānus smalki sarīvē, samaisi ar vienu olas dzeltenumu un uzliec uz sejas. Paturi 10 – 15 minūtes. Nomazgā ar siltu ūdeni.

Normālai un jaukta tipa ādai. Olas baltumu samaisi ar 2 – 3 ēdamkarotēm irbenāja sulas un maisījumu uzsmērē uz sejas, atstāj uz 10 – 15 minūtēm.  Pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

6. Tiec vaļā no taukainā spīduma

Ja tev ir taukaina āda, un parasti “spīdums” bojā gan noskaņojumu, gan grimu, tad tev palīdzēs kosmetologa noslēpums. Trauciņā samaisi nedaudz ūdeni ar balto etiķi, šajā maisījumā samitrini vates tamponiņu un ar to apsmērē seju. Etiķis novāks taukus un netīrumus no porām. Šādu procedūru veic pirms vakara grima uzklāšanas, un tas būs noturīgs ilgāk.

7. Padari ādu tvirtu un vaigus – sārtus

Nomazgājies ar ledus gabaliņu. Vari sasaldēt kumelīšu novārījumu vai irbenāja sulu.

Ņem vērā: ledus pieskārieniem jābūt viegliem, ledus gabaliņu vienā vietā paturēt drīkst ne ilgāk par 1 – 2 sekundēm, lai nebojātu ādu.

Avots: VK.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru