Ja jūs paliekat draugos ar bijušo, tad psihologi jūs pārsteigs

Kāpēc? Parasti tādus cilvēkus vada praktiska vai seksuāla apziņa. Tas ir, viņi grib “palikt par draugiem” ne jau tāpēc, ka patiešām pārdzīvo par savu bijušo, bet gan tāpēc, ka grib izmantot šo cilvēku saviem savtīgajiem mērķiem vai arī manipulēt ar viņu.

“Tāda draudzība pēc attiecībām funkcionāli paliek iepriekšējā tādā ziņā, ka tā ļauj turpināt apmaiņu ar vēlamajiem resursiem” – tiek teikts pētījumā.

Narcisi, piemēram, pieķeras pagātnes attiecībām, jo nevar paciest sajūtu, ka viņi ir pamesti, ka viņi ir kaut ko pazaudējuši. Saglabājot cilvēku savā saziņas lokā, viņi jūtas, it kā “ir uzvarējuši” šķiršanos.

Gan narcisi, gan psihopāti necieš domu par to, ka bijušais/bijusī var būt kopā ar citu cilvēku, vai, ka viņš/viņa atgūs pilnīgu kontroli paši pār savu dzīvi. Rezultātā tādi cilvēki saglabā attiecības ar bijušajiem, lai viņiem būtu iespēja manipulēt ar viņiem, vai tos kontrolēt.

Lūk, kāpēc daudzi psihologi iesaka saraut visas attiecības ar bijušajiem pēc šķiršanās. Palikt par draugiem – tā nav tā labākā ideja, jums ir labāk bez viņiem, pasargājiet savu psihisko veselību.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">sixflags discounts</cite>

    Valeu pela dica cara. Não testei, até porque o Blogo parece estar funcionamento corretamente, mas cá entre nós, esse sistema de validação de licença online foi mal projetado. Se domínio cai, você fica sem várias funcionalidades no Blogo.Uma coisa que eu queria perguntar, você consegue adicionar sua conta do Twitter no Blogo? Eu não consigo. Sempre dá algum erro.

Pievienot komentāru