Ja jūs lietojat ŠO zobu pastu, nekavējoties izmetiet to ārā!

Dabas resursu aizstāvji piebilst:

“Triklozāns (tāpat, kā viņam tuvais antibakteriālais līdzeklis triklokarbāns) vairāku iemeslu dēļ ir kaitīgs cilvēka veselībai. Pirmkārt, tas iznīcina cilvēka endokrīno sistēmu, proti, tas iznīcina ļoti svarīgas hormonālās funkcijas, kas tiešā veidā ietekmē smadzenes, imunitāti un reproduktīvo sistēmu.

Jo īpaši šī viela iznīcina vai smagi traucē vairogdziedzera izstrādātos hormonus, testosteronu un estrogēnu. Tas var novest pie daudziem veselības traucējumiem, izraisot priekšlaicīgu dzimum nobriešanu, pasliktina spermas kvalitāti, var radīt neauglību, aptaukošanos un pat izraisīt vēzi.

Pēc pētījuma datiem atklājās, ka tas tiešā veidā negatīvi ietekmē arī cilvēka spēju mācīties, kā arī pasliktina atmiņu, saasina alerģijas un atslābina muskuļu funkcijas. Gadījumā, kad cilvēks nokļūst nemitīgā kontaktā ar šo vielu, tas var nodarīt neatgriezenisku kaitējumu augļa, bērna vai zīdaiņa attīstībai.”

Obligāti pārbaudiet savas zobu pastas sastāvu vēl pirms jūs to iegādājaties, lai nenodarītu ne sev, ne saviem bērniem smagus kaitējumus veselībai.

Neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru