Ir tādi kartupeļu lietošanas veidi, par kuriem Tu noteikti neesi dzirdējusi! Būsi pārsteigta uzzinot kartupeļu papildfunkcijas

Zaļi kartupeļi ir ideāls veids, kā izpausties savā radošumā. Kartupeļus ir ļoti viegli sagriezt, izveidojot visdažādākās figūras, kuras pēcāk iespējams izmantot audumu apgleznošanai. Tik pat labi noderēs arī bērnu zīmējumiem.

LASI VĒL: Gardā tievēšana ievērojot kartupeļu diētu: kā 3 dienās atvadīties no 3 kilogramiem

Kartupelis var palīdzēt izskrūvēt saplēstu spuldzi, kura nejauši saplīsusi, bet dabūt to ārā ir diezgan sarežģīti. Sagrieziet kartupeli uz pusēm un uzspraudiet to uz sasistās spuldzes, lai būtu vieglāk izskrūvēt to ārā.

Kartupeļu sastāvā ir ciete un C vitamīns, tieši tādēļ tos bieži izmanto kosmētiskās procedūrās.

Svaigu kartupeļu maisījums

Neveselīgai sejas ādas krāsai

Sausiem matiem

Rētām

Tumšajiem lokiem zem acīm

Matu izkrišanas novēršanai

Grumbiņām

Tumšie loki zem acīm

Nomizojiet zaļu kartupeli un tā šķēlīti uzlieciet zem acīm, atstājot iedarboties vismaz 20 minūtes. Pēc tam nomazgājiet šo vietu ar siltu ūdeni. Dariet tā katru dienu, lai jau pēc pāris nedēļām tumšie loki zem acīm samazinātos vai pazustu pilnībā.

Grumbiņas

Kartupeļus sarīvējiet un izmatojiet kā sejas masku, paturot to 20 minūtes.

Rētas

Vēl viens veids, kā izmantot kartupeļu sulu – sajauciet to kopā ar citrona sulu. Ar iegūto maisījumu saslapiniet vates plāksnītes un uzklājiet tās uz sejas. Jau pēc nedēļas būsiet patīkami pārsteigtas par rezultātiem.

Poras

Sajauciet kopā kartupeļu sulu ar gurķu un tomātu sulu. Iegūto sulu maisījumu uzklājiet uz vates plāksnītēm un pēcāk uz sejas. Šāds maisījums lieliski samazina poras, kā arī kontrolē tauku izdalīšanos uz ādas.

Mati

Ar atdzesētu kartupeļu novārījumu var apsmidzināt matus. Pēc tam, kad būsiet uzvārījušas kartupeļus (vēlams vārīt bez sāls), nolejiet nost ūdeni, kurā tie vārījās. Ļaujiet šim ūdenim atdzist līdz istabas temperatūrai, tad izmantojiet to kā matu apsmidzinātāju pēc to mazgāšanas. Kartupeļu novārījums sniegs matiem patīkamu maigumu un mirdzumu.

Vai zinājāt, ka kartupeļi var noderēt rožu pavairošanai? Ja kartupelī veic nelielu iegriezumu, kurā iesprauž rozes kātiņu, rozes ātri vien sāks uzsūkt kartupelī esošās barības vielas, izdzenot saknes.

Pārgrieziet kartupeli uz pusēm, lai ar tā palīdzību norīvētu apavus pirms apavu krēma uzklāšanas. Tādā veidā iespējams noslēpt nelielas skrambas vai skrāpējumus materiālā.

Vēl pāris interesanti un noderīgi kartupeļu izmantošanas veidi…

Ar kartupeļu palīdzību iespējams glābt pārsālītu zupu. Iemetiet vienu vai divus kartupeļus zupā, lai tie uzsūktu lieko sāli.

Ar pārgrieztu kartupeli iespējams attīrīt ar ogām, burkāniem, ķirbi vai bietēm nosmērētas rokas.

Ar kartupeļiem iespējams nopulēt un attīrīt mēbeles. No sākuma paberzējiet mēbeles ar kartupeli, pēc tam ar sausu salveti.

Ar kartupeļu palīdzību iespējams attīrīt pudeles, kurām ir šaurs kakliņš. Atliek vien kartupeli smalki sagriezt, ielikt pudelē un strauji kratīt.

Kartupeļi palīdz novērst kvēpu veidošanos ap caurulēm, kamīniem un krāsnīm. Vienkārši ielieciet krāsnī kartupeļu mizas.

Ar tik noderīgiem ieteikumiem nav iespējams nedalīties!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru