Indijā piedzima mazulis, kurš pārbiedēja ārstus

2

Šī slimība vicina 10 reizes ātrāku ādas šūnu augšanu. Virsējā ādas kārtiņa nepaspēj atbirt un tāpēc veidojas cieta ādas garoza. Tieši tāpēc meitenītei piedzimstot klāja cieta ”bruņa”. Maigā lūpu un plakstiņu āda bija tik ļoti apaugusi ar lieko ādu, ka tās drīzāk atgādināja vaļējas brūces.

Šo saslimšanu var konstatēt jau ceturtajā grūtniecības nedēļā, bet tā kā meitenītes mamma dzīvoja nabadzībā, viņa nevarēja atļauties šādu izmeklēšanu.

3

Diemžēl piedzimšanas brīdī mazulīte bija ļoti kritiskā stāvoklī. Neskatoties uz ārstu pūlēm, meitenīte trīs dienas pēc piedzimšanas nomira no asins saindēšanās. Bērniņa vecāki ļoti pārdzīvoja zaudējumu. Savu neparasto bērniņu viņi nosauca par ”Dieva dāvanu”. Kaut arī viņi bija ticīgi, tomēr nodeva bērna līķīti slimnīcai, lai varētu vairāk izpētīt šāda veida saslimšanas.

4

Jau uz doto brīdi ir zināms, ka diagnoze – ihtioze nebūt nenozīmē, ka iznākums būs letāls. Ja šī slimība tiek laicīgi atklāta un nekavējoties uzsākta ārstēšana, tad pacients var dzīvot daudz maz normālu dzīvi. Pacientam ir nepieciešamas biežas ūdens procedūras, lai varētu nomazgāt lieko ādu, un pastāvīgi mitrināt ādu ar krēmu.

Avots: tutkryto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru