Ieklausieties šefpavāra vārdos: velti jūs lejat ārā ūdeni pēc spageti vārīšanas

Pasta ir vienkāršs ēdiens, bet arī sātīgs un garšīgs, it īpaši, ja to gatavo pēc Eiropas manieres, ar tomātu mērci. Rietumu iedzīvotāju acīs tas izskatās tā: kamēr vārās paši makaroni, ņemam pannu un ieliekam tajā sīki sagrieztus tomātus vai tomātu pastu, ķiplokus, timiānu, rozmarīnu, oregano, aplejam visu ar olīveļļu un sutinām līdz gatavībai. Samaisām ar izvārītajiem makaroniem un ņam-ņam. Kur gan tur var kļūdīties?

Bet šis cilvēks, šefpavārs Skots Konants, ir liels pastas pazinējs, un viņš norāda uz vienu mazu niansi. Precīzāk, uz viņa meistarstiķi, ar kuru viņš bez nožēlas ir gatavs padalīties ar visu pasauli. Sāciet vārīt spagetti nedaudz agrāk, nekā gatavojat mērci, lai tad, kad tomātu masa būs uzsilusi, jums jau būtu “makaronu ūdens”. Tas pats šķidrums katliņā, kuru parasti izlej izlietnē pēc makaronu izvārīšanas.

Šefpavārs iesaka pievienot ūdeni tieši tomātu maisījumam sautēšanas sākuma stadijā. Viņa vārdiem sakot, tā ir daudz vienkāršāk kontrolēt mērces sāļumu. Un asumu, ja esat iebēruši pārāk daudz maltos piparus. Ūdenim ir tāda īpašība vārīties, tāpēc jūs vienkārši pievienojiet nedaudz vairāk vai mazāk, lai iegūtu to pašu ideālo garšu. Viss ir tik vienkārši.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru