Gaisīga un maiga biskvīta recepte! Beidzot esmu atradusi to, ko jau sen meklēju!

Kuram gan nepatīk palutināt sevi ar garda biskvīta gabaliņu? Tvirts, bet vienlaikus gaisīgs un maigs – šis viss ir par mūsu šīs dienas stāsta galveno varoni.

Biskvīta mīklu izmanto, lai pagatavotu pīrāgus, ruletes, kā arī to reizēm izcep un pasniedz tāpat, bez jebkādiem krēmiem vai citiem gardumiem.

Sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 šķipsniņa sāls vai arī 0,5 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana:

Noteikti ievērojiet pareizo sastāvdaļu attiecību. Vislabākais variants ir šāds: 6 olas, 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, 1 šķipsniņa sodas vai ½ tējkarote cepamā pulvera.

Pirms olu sakulšanas, paturiet tās 10 – 15 minūtes saldētavā, jo tām ir jābūt labi atdzesētām.

Ņemiet dziļu bļodu un tajā sakuliet olas. Dariet to ar mikseri un lielākajā ātruma režīmā. Putotājiem ir pārsvarā jāatrodas masas virspusē, tikai reizēm noejot līdz trauka dibenam. Līdzko olu masa būs 4 – 5 reizes palielinājusies apjomā, sāciet nelielām porcijām pievienot klāt cukuru.

Izslēdziet mikseri un ieberiet masai klāt izsijātus miltus, ar karoti pārmaisiet masu, pievienojiet klāt sodu vai cepamo pulveri. Daži kulināri iesaka sodu dzēst ar etiķi vai citronskābi, pēc kārtas liekot tos klāt mīklai (iepriekš karotē nevajag tos samaisīt).

Cepamo formu izklājiet ar pergamentu un apberiet to ar miltiem, pa virsu lejiet biskvīta mīklu. Lieciet mīklu jau uzsildītā cepeškrāsnī, kuras temperatūra nepārsniedz 180 grādus. Ja pamanījāt, ka mīklas maliņas sākušas palikt zeltaini brūnas, bet vidusdaļa ir mīksta, pakāpeniski palieliniet karstumu. Biskvītu nepieciešams cept aptuveni 45 minūtes, taču ēdiena pagatavošanas laiks ir atkarīgs arī no formas diametra.

Ēdiena cepšanas laikā labāk nevērt vaļā cepeškrāsni, jo tādā veidā biskvīts var nosēsties. Ja gadījumā ir ārkārtēja nepieciešamība to izdarīt, atveriet tikai mazu šķirbiņu.

Ļaujiet gatavajam biskvītam atdzist ar visu cepamo formu, pēc tam tikai ņemiet to ārā.

Māka izcept gaisīgu biskvītu – tā ir viena no svarīgākajām prasmēm, kurai noteikti jāpiemīt arī labai saimniecei. No biskvīta iespējams pagatavot īstu šedevru, tajā pievienojot riekstus, bet pēc tam apsmērējot ar krēmu. Ļaujiet vaļu savai fantāzijai!

Noteikti padalieties arī ar saviem draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Susy</cite>

    Uz 6 olām glāze cukura! Tas ir 200 g. Kas tad tas būs par cukura maizi. Uz 6 olām apm.125g cukura pilnīgi pietiek. Un cepamo pulv.vai sodu likt īsti nav jēgas, jo saputotās olas biskvītu padara pufīgu. Bet ja to liek, tad sākumā samaisa ar miltiem, ne jau nu olu masā liek. Pilnīgi aplami te sarakstīts.

    • <cite class="fn">Luna</cite>

      Es Jums piekritu! Pār daudz ir gan cukurs, gan milti! Un pēc kā tad garšos tāds biskvīts – pēc sodas?!

  • <cite class="fn">Smaidiņa</cite>

    Sodu pievieno izsijātiem miltiem!Un miltus i e c i l ā /10x/ ne vairāk saputotus olās.Un kurtad vanilīns?Cukurs 250 g uz 6 olām ,nu nedaudz par traku gan.

Pievienot komentāru