Esat gatava kļūt par stilīgu mājsaimnieci? Tad tev noteikti ir jāzina šīs 10 viltības…

  1. Gards vinegrets

Veselīgais vinegrets kļūs vēl gardāks, ja tam pievienotos sīpolus pirms tam apcep. Ticiet man, iegūsiet pavisam jaunu garšu!

  1. Ideāli biezpiena plācenīši

Lai pagatavotu ideālas formas biezpiena plācenīšus, izmēģiniet šādu paņēmienu: atrodiet glāzi ar diametru, kādu jūs gribētu saviem plācenīšiem. Uzlieciet to virsū saplacinātai mīklai un grieziet neatraujot glāzi no virsmas tik ilgi, līdz būs iegūti ideālas formas plācenīši. Mīkla iegūs skaistu formu un visi plācenīši būs vienāda izmēra.

  1. Skaists ātrvāres katlā pagatavots pīrāgs

Parasti dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai un pēcāk izņemšanai no ātrvāres katliem iesaka izmantot plastmasas ieliktņus, kas paredzēti produktu tvaicēšanai. Tiem konditorejas izstrādājumiem, kuriem ir maiga struktūra, šī metode nav piemērota, jo tādā veidā iespējams sabojāt kūku, kad tā tiek griezta otrādi. No kulinārijas pergamenta pagatavojiet sloksnes, kas ir 10 – 12 cm platas un 45 – 50 cm garas. Ieziediet tās ar sviestu, lai pergaments pieliptu pie virsmas. No pergamenta sloksnēm izveidojiet krustu, pēcāk ķerieties klāt pie kūkas gatavošanas. Turpmāk kūku būs daudz vieglāk dabūt ārā, atliks vien vienlaicīgi ņemt visas slokšņu malas un vilkt kūku ārā.

  1. Kā kalmārus izvārīt mīkstus?

Kalmāru vārīšanai ir trīs galvenie noteikumi, kas palīdzēs izvairīties no gumijas ēšanas pēcāk. No sākuma kalmāri ir pilnībā jāatsaldē. Verdošā ūdenī (kam klāt pievienots sāls un garšvielas) lieciet iekšā kalmārus, tur atstājot ne ilgāk par divām minūtēm. Kalmārus nepieciešams vārīt pa diviem vai trim gabaliņiem reizē.

  1. Gaisīga mīkla panējumam (tempura)

Šāda panējuma noslēpums slēpjas olās. Tām ir jābūt atdzesētām. Atsevišķā traukā uzkuliet olas un pēcāk plānā strūklā lejiet tās klāt pārējām sastāvdaļām. Lai panējums būtu ne tikai gaisīgs, bet arī kraukšķīgs, mīklas pagatavošanai jāņem ledains ūdens. Ieteicamais ūdens daudzums: 1 ēdamkarote uz 1 olu.

  1. Ar ko var iemainīt olu, pagatavojot dažādus konditorejas izstrādājumus?

Ir arī citas sastāvdaļas, kas dažādos saldos kulinārijas izstrādājumos var aizstāt olas. Tātad, viena ola ir pielīdzināma: 1 ēdamkarote kukurūzas cietes + 2 ēdamkarotes ūdens vai viena banāna putriņa, derēs arī ¼ ābola putriņa.

  1. Garda aknu pastēte

Aknu pastēte sanāks jo īpaši garda, ja aknu apcepšanas laikā klāt tiks pieliets alkohols (rums, brendijs vai viskijs), kā arī pievienota viena tējkarote medus. Gatavā aknu pastēte būs īpaši maiga ar mazliet pikantu piegaršu.

  1. Maiga klimpu mīkla

Lieliskas klimpas – tas ir neatvairāmi gards pildījums pareizā mīklā. Kad gatavojat mīklu, pievienojiet miltiem klāt 1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas, tādā veidā mīkla būs daudz maigāka, elastīgāka un ar to būs daudz vieglāk strādāt.

Ceram, ka šie ieteikumi mazliet atvieglos jau tā vienmēr steidzīgo mājsaimnieču ikdienu. Ja jums noderēja mūsu ieteikumi, tad tie noteikti noderēs arī draudzenēm. Dalieties ar šo rakstu!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru