Drāma ģimenē: tēvs ieslēdzas mājā ar bērnu

Ņemot vērā, ka dzīvoklis atradās pirmajā stāvā, policisti pārbaudīja arī logus, vai kāds no tiem nav atstāts vaļā. Pārbaudes laikā izsaucējas dzīvesbiedrs pienāca pie loga ar bērnu.

Vīrietis vairākkārtīgi aicināts atvasi nodot mātei, taču viņš turpināja lamāties. Vienlaikus vīrietis informēts, ka nepieciešamības gadījumā tiks izsaukta Valsts policija durvju atvēršanai, kā arī atgādināts par atbildību, pieskatot bērnu alkohola reibumā.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki situācijas izvērtēšanai, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Turpinot pārrunas, iereibušais kungs sāka apjaust situācijas nopietnību un meitu izlaida no dzīvokļa. Sākotnēji bērns nodots mediķiem, kuri konstatēja, ka meitenīte nav cietusi. Līdz ar to bērns nodots mātei.

Savukārt bērna tēvs, pēc meitas izlaišanas no dzīvokļa, ieslēdzās dzīvoklī. Saistībā ar vīrieša veiktajām darbībām uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu.

Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 400 eiro.

Pārrunu laikā ar izsaucēju noskaidrots, ka viņa ar atvasi turpmākās dienas ir nolēmusi pavadīt pie kaimiņienes, bet pēc tam risināt ar dzīvesbiedru radušās problēmas.

LA.lv
Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru