Daudzi veido šo frizūru, pat nenojaušot, ko tā agrāk nozīmēja!

Bet galvenais jebkura tēla elements laikam ir frizūra. Dažreiz neparasts griezums var pat satriekt sabiedrību, kā tas mēdz notikt, piemēram, ar populāriem futbolistiem, kuru frizieriem acīmredzami piemīt fantāzija.

Un tomēr šodien vīriešu vidū ļoti populāra ir frizūra ar sānā izdzītu svītru. Tā patiešām izskatās stilīga, tāpēc arī daudzi puiši cenšas sev tādu uztaisīt, bet viņi pat nenojauš par tās izcelsmi.

Tāds griezums savu modes pacēlumu izbaudīja Otrā pasaules kara laikā, un tā vēsture ir cieši saistīta ar holokaustu un Hitleru. Jo ar tādu frizūru parasti izrādīja lojālu attieksmi pret fīreru.

Izdzīta svītra uz galvas nozīmēja frizūras īpašnieka piekrišanu valsts politikai, kas izpaudās kā ebreju tautas izsekošana un tamlīdzīgas necilvēcīgas darbības, kas tajā laikā notika.

Tādu acīmredzamu līniju izdomāja jauniesauktie pēc savdabīgas iesvētīšanas paražas, ko veica dienējošie kareivji. Izdzīšana notika treniņu laikā nepiemērotos apstākļos, un, kā likums, nepiemērotiem līdzekļiem, kurus bija visvieglāk dabūt. Tāpēc kareivji varēja iegūt ne tikai jaunu frizūru, bet arī pāris rētas uz visu atlikušo dzīvi.

Vai jūs par to zinājāt?

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru