Biezpiena-ābolu pīrāgs “Rudens krāsas”

Pagatavošanas process:

Biezpiena sacepums ir viens no mīļākajiem, tāpēc, ka tas sanāk ļoti maigs. Es iesaku izcept ļoti rudenīgu, ļoti garšīgu un aromātisku biezpiena – ābolu pīrāgu. Olas saputot ar cukuru ar mikseri nelielā ātrumā.
Pievienot biezpienu (man ir 9 %) un samaisīt.
Pēc tam pievienot izkausētu sviestu un atkal visu samaisīt.
Iesijāt miltus ar cepamo pulveri un samīcīt mīklu. Tai ir jāsanāk diezgan biezai.
Mīklā iemaisīt sukādes.
Ābolus nomazgāt, nomizot un sagriezt daiviņās.
Cepšanas formu (22 – 24 cm) iesmērēt ar augu eļļu, ieliet tajā mīklu, bet pa virsu izkārtot ābolu daiviņas ar izliekto pusi uz augšu, cieši klāt vienu otram. Pīrāgu cept cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepšanas ilgums 50 minūtes. Cepeškrāsni izslēgt, bet vēl 10 minūtes to neatvērt.
Gatavo pīrāgu izņemt no cepeškrāsns, izņemt no formas un apbērt ar pūdercukuru.
Pīrāgs sanāk ļoti maigs, ar nedaudz mitru augšu, dēļ sulīgajiem āboliem.
Labu apetīti!!!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru