Ābolu pīrāgs ar krējuma uzlējumu
MĪKLAS SASTĀVDAĻAS
- 250 g miltu
- 1 olas dzeltenums
- 110 g sviesta
- 1,5 ēdamkarotes ledaina ūdens
- 1 ēdamkarote cukura
- šķipsniņa sāls
UZLĒJUMA SASTĀVDAĻAS
- 100 – 150 g krējuma (ar jebkādu tauku saturu)
- 2 olas
- 50 g cukura
- 2 – 3 āboli
PAGATAVOŠANA
- Miltiem pievienojiet smalki sagrieztu sviestu, un ātri saberezējat to ar rokā, līdz iegūtas mazas drumstaliņas. Pievienojiet ūdeni, olas dzeltenumu, sāli un cukuru. Zeltaino mīklu kārtīgi samaisiet, izrullējiet to uz cepamo papīra un uzmanīgi pārlieciet to uz cepamās formas, kas ieziesta ar sviestu. Pāris vietās ar dakšiņu izveidojiet caurumiņus mīklā, tad lieciet to ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Uzlējumam ņemiet krējumu, samaisiet to kopā ar cukuru un pievienojiet iepriekš uzkultas olas. Ar šo krēmu aplejiet mīklu.
- Ābolus kārtīgi nomazgājiet, izgrieziet to serdes, un pašus ābolus sagrieziet smalkās šķēlītēs. Ja āboli ir ļoti saldas šķirnes, iesakām tos apliet ar nelielu daudzumu citronu sulas, tādā veidā izlīdzinot garšu. Skaisti izdekorējiet kūkas virsmu ar ābolu šķēlītēm.
- Pīrāgu nepieciešams cept 170°C temperatūrā vidēji 35 – 40 minūtes. Krējuma uzlējumam jākļūst biezākam, bet āboliem – mīkstākiem. Pa virsu drīkstat uzbērt kanēli un pūdercukuru. Ļaujiet pīrāgam pirms ēšanas vēl 2 – 3 stundas pastāvēt. Pa to laiku uzlējums būs paguvis līdz galam “sarauties”, bet āboli būs uzsūkuši visus aromātus un garšas.
Starp citu, ir arī tādas ābolu šķirnes, kuras pat pēc stundu ilgas cepšanas vēl būs cietas. Par to nav jāsatraucas, jo tādēļ jau pīrāgs nezaudē savu apbrīnojamo garšu. Tādā veidā tas kļūst pat vēl gardāks!
Un gardum gardais ābolu pīrāgs ir gatavs ēšanai! Pīrāgs ir garšīgs jebkurā brīdī, taču… Neticēsiet, bet nākošajā dienā tas kļūst pat vēl garšīgāks. Turklāt, droši drīkstat ābolu vietā izmantot jebkurus citus augļus.
Labu apetīti! Neaizmirstiet padalīties arī ar saviem draugiem!
AVOTS
Howdy, This page is very revealing and fun to read. I am a huge follwoer of the things blogged about. I also love reading the comments, but it seems like a great deal of readers need to stay on topic to try and add something to the original topic. I would also encourage all of you to bookmark this page to your most used service to help get the word out. Thanks