Sanofi pārdos 51% Opella akciju CD&R

Francija ar Valsts investīciju bankas (BPI) starpniecību iegādāsies daļu Sanofi uzņēmumā Opella.

Par darījumu svētdien paziņoja finanšu ministrs Antuāns Armāns, apstiprinot laikraksta Le Figaro informāciju, ka ASV privātā kapitāla uzņēmums Clayton Dubilier & Rice (CD&R) iegādāsies 51 % uzņēmuma, kas ražo vienu no visvairāk pārdotajiem pretsāpju līdzekļiem Francijā Doliprane, daļu.

Plāns, saskaņā ar kuru Valsts investīciju banka (BPI) par aptuveni 150 miljoniem eiro (162,98 miljoniem ASV dolāru) iegādāsies 1 % Opella akciju, tika panākts ar trīspusēju vienošanos starp Sanofi, Francijas valsti un CD&R, un to svētdien apstiprināja Sanofi valde, raksta laikraksts.

Finanšu ministrs Antuāns Armāns šonedēļ sacīja, ka valdība apsver visas iespējas attiecībā uz Opella, tostarp valsts dalību Opella direktoru padomē.

Turklāt 1 % akciju tiks pārdots Francijas valsts investīciju bankai Bpifrance. Šis solis ir daļa no Sanofi stratēģijas, kuras mērķis ir racionalizēt koncentrēšanos uz galvenajām jomām un uzlabot vērtības radīšanu patērētāju veselības aizsardzības nodaļā.

Pārdošana atspoguļo notiekošās sarunas, kuru rezultātā CD&R ir izvirzījusies kā priekšplāna kandidāte iegādes procesā, galvenokārt pateicoties tās ievērojamajam finansiālajam atbalstam salīdzinājumā ar konkurentiem.

Sanofi izpilddirektors Pols Hadsons norādīja, ka vēl nav pieņemts galīgais lēmums un ka joprojām tiek izskatītas citas iespējas, tostarp iespējamais publiskais piedāvājums.

Sanofi finanšu prognozes 2024. gadam šķiet stabilas, jo ievērojami pieaug pārdošanas apjomi un ir uzlabotas peļņas uz akciju (EPS) prognozes. 2024. gada otrajā ceturksnī Sanofi ziņoja par 10,2 % apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kopējiem ieņēmumiem sasniedzot aptuveni 10,7 miljardus eiro.

Šo pieaugumu galvenokārt noteica labie rādītāji biofarmaceitisko produktu segmentā, jo īpaši saistībā ar galveno zāļu Dupixent, kura pārdošanas apjoms pieauga par 29,2 % līdz aptuveni 3,3 miljardiem eiro.

Turklāt uzņēmums piedzīvo spēcīgu izaugsmi jaunu produktu izlaišanas jomā, kuru kopējais pieaugums sasniedza 80,4 %, veicinot veselīgu ieņēmumu plūsmu.

Sanofi ir uzlabojis savu 2024. gada uzņēmējdarbības peļņas uz akciju prognozi, paredzot, ka tā saglabāsies stabila pēc nemainīga valūtas maiņas kursa, kas ir uzlabojums salīdzinājumā ar iepriekšējām prognozēm par nelielu viencipara procentuālo samazinājumu. Šīs izmaiņas atspoguļo uzņēmuma veiksmīgu pāreju uz izaugsmes stratēģiju, kas vairāk balstīta uz cauruļvadu attīstību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru