Meta atlaiž darbiniekus par zobu pastas, nevis pusdienu pirkšanu

Tiek ziņots, ka Meta darbinieki ir atlaisti no darba par ļaunprātīgu tehnoloģiju uzņēmuma ēdināšanas kuponu sistēmas izmantošanu, piemēram, izmantojot tos zobu pastas un veļas pulvera iegādei.

Citi politikas pārkāpumi ietvēra arī kuponu koplietošanu ar citiem vai budžeta pārsniegšanu, ziņo cilvēki, kuri apgalvo, ka strādā Meta.

Pastāv dažādi viedokļi par to, cik daudz brīdinājumu, ja vispār, Instagram, Facebook un WhatsApp īpašnieks ir devis darbiniekiem pirms viņu atlaišanas. Atsevišķi tiek ziņots, ka uzņēmums ir samazinājis darbavietas visā uzņēmumā.

Meta darbinieki saņem 25 ASV dolāru pusdienām, 20 ASV dolāru brokastīm un 25 ASV dolāru vakariņām kuponu veidā, kurus paredzēts izmantot, lai pasūtītu ēdienu no Grubhub, kas ir ASV vietnes Just Eat, kas piedāvā ēdienreizes līdzņemšanai, nosaukums.

Par notiekošo vispirms informēja Financial Times, atsaucoties uz kādu uzņēmum darbinieku, kurš rakstīja, ka pagājušajā nedēļā vairāk nekā 30 cilvēku tika atlaisti, jo izmantoja kredītus “precēm, kas nav pārtika, dalījās ar kredītiem ar citiem cilvēkiem vai pārsniedza budžetu”.

Kā piemērus var minēt iegādātās nepārtikas preces, piemēram, zobu pastu, zobu birstes un vīna glāzes. “Viņiem tika izteikts brīdinājums pārtraukt, ko vairums no viņiem arī izdarīja, bet pēc trim mēnešiem viņi tik un tā tika atlaisti,” sacīja Meta darbinieks. Interneta vietnē Blind vairākas personas atkārtoja apgalvojumu, ka darbinieki tika brīdināti, lai gan citi lietotāji rakstīja, ka brīdinājumu nav bijis.

Atsevišķi tika ziņots, ka uzņēmums ir samazinājis štatu skaitu arī WhatsApp, Instagram un Reality Labs, kas ir tā virtuālās realitātes uzņēmums, kurš atbildīgs par Oculus austiņām. Šie samazinājumi nav saistīti ar jautājumiem, kas saistīti ar kuponu sistēmu.

Bijusī Meta drošības inženiere Džeina Mančuna Vona trešdien paziņoja, ka viņa zaudējusi darbu šo plašāko atlaišanu ietvaros. “Es joprojām mēģinu to apjaust, bet esmu informēta, ka mana loma Meta ir ietekmēta,” viņa rakstīja vietnē X, kas agrāk bija Twitter.

Vona tika pieņemta darbā pirms nedaudz vairāk nekā gada kā programmatūras inženiere pēc tam, kad 2022. gadā tika iekļauta Forbes 30 zem 30 sarakstā.

Par atlaišanu pirmais ziņoja izdevums Verge, un tehnoloģiju uzņēmuma preses pārstāve Vergija Vong sniedza paziņojumu: “Dažās Meta komandās tiek veiktas izmaiņas, lai nodrošinātu resursu atbilstību ilgtermiņa stratēģiskajiem mērķiem un atrašanās vietas stratēģijai. Tas ietver dažu komandu pārvietošanu uz citām vietām un dažu darbinieku pārcelšanu uz citām lomām. Šādās situācijās, kad kāds amats tiek likvidēts, mēs cenšamies atrast citas iespējas darbiniekiem, kurus tas ietekmē.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru