Maksājumu karšu gigants Mastercard samazina darbinieku skaitu pasaulē par 3%

Maksājumu apstrādātājs Mastercard samazina darbinieku skaitu pasaulē par 3 % kā daļu no reorganizācijas, ko tas uzsāka šī gada sākumā, lai koncentrētos uz pamatdarbību, piektdien paziņoja tā pārstāvis.

Pamatojoties uz jaunākajiem datiem par uzņēmuma darbaspēku, samazinājums skars aptuveni 1000 cilvēku. Saskaņā ar uzņēmuma gada pārskatu pagājušā gada beigās Purchase, Ņujorkā bāzētajā uzņēmumā bija 33 400 darbinieku.

Lielākā daļa no tiem, kurus skars atlaišana, tiks informēti līdz trešajam ceturksnim. Par plāniem pirmais ziņoja Bloomberg News.

“Veicot šīs izmaiņas, mēs plānojam pārvietot resursus uz izaugsmes jomām,” sacīja Mastercard pārstāvis, piemēram, paplašinot darbību jaunos tirgos un palielinot struktūrvienību, kurā ietilpst kiberdrošības un krāpšanas apkarošanas uzņēmumi.

Pagājušajā mēnesī Mastercard finanšu direktors Sačins Mehra paziņoja, ka uzņēmums trīs mēnešos līdz 30. septembrim reģistrēs vienreizējus pārstrukturēšanas izdevumus 190 miljonu ASV dolāru apmērā.

Neskatoties uz plānoto darbinieku atlaišanu, 2024. gadā Mastercard ir ziņojis par labiem finanšu rezultātiem. Otrajā ceturksnī uzņēmuma ieņēmumi sasniedza 7 miljardus ASV dolāru, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā gadā, un koriģētā peļņa uz akciju (EPS) palielinājās par 24%, sasniedzot 3,59 dolārus. Ceturkšņa neto peļņa bija 3,3 miljardi ASV dolāru, kas atspoguļo ievērojamu pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Šos labos rezultātus noteica nepārtrauktie patērētāju tēriņi un Mastercard digitālo un pārrobežu maksājumu pakalpojumu paplašināšana.

Raugoties nākotnē, analītiķi ir optimistiski noskaņoti par Mastercard finanšu perspektīvām 2024. gadā. Mastercard akciju vidējā 12 mēnešu mērķa cena ir 508,91 ASV dolāra, bet dažas aplēses sasniedz pat 545,00 ASV dolāru. Lielākā daļa analītiķu iesaka pirkt akcijas, atspoguļojot pārliecību par Mastercard spēju saglabāt izaugsmi, neraugoties uz iespējamām ekonomiskām problēmām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru