Austrumu slimnīca uzlabo diagnostikas iespējas

Austrumu slimnīca savā īpašumā ieguvusi augstākās klases 128 slāņu datortomogrāfu, kas uzlabos diagnostikas iespējas un tiks izmantots gan stacionāra, gan ambulatoro pacientu izmeklēšanai.

“Salīdzinot ar veco datortomogrāfu, jaunajai iekārtai ir nesalīdzināmi labāka izšķirtspēja, kas atvieglos darbu radiologiem, ļaujot ātrāk un precīzāk noteikt diagnozi. Iekārta ir ievērojami ātrāka – viena pacienta vietā mēs tagad būtībā varēsim izmeklēt divus, kas ļaus apkalpot lielāku pacientu skaitu, samazinot rindas,” stāsta Austrumu slimnīcas Medicīnas tehnoloģiju daļas vadītājs Uldis Jaspers.

Ar jauno datortomogrāfu iespējams veikt ļoti plaša spektra izmeklējumus: mugurkaula, vēdera orgānu, plaušu un locītavu, turklāt atšķirībā no vairuma datortomogrāfijas iekārtu šī ļauj izmeklēt arī sirds un asinsvadu sistēmu.

Pašlaik notiek iekārtas uzstādīšana Austrumu slimnīcas stacionāra “Gaiļezers” Diagnostiskās radioloģijas centra telpās. Ja viss noritēs, kā iecerēts, pacientiem iekārta būs pieejama decembrī.

Iekārtas izmaksas ir 600 tūkstoši eiro, un slimnīca to iegādājusies, pateicoties valsts piešķirtam finansējumam

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, kā arī veic zinātniski pētniecisko darbu, attīstīta inovācijas un īsteno pasākumus sabiedrības izglītošanai un veselības veicināšanai. Katru gadu Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāros ārstējas aptuveni 70 000 pacientu, dienas stacionārā vairāk nekā 20 000 pacientu, bet ambulatori Rīgas Austrumu slimnīcā veselības aprūpes pakalpojumus saņem vairāk nekā 300 000 pacientu. Rīgas Austrumu slimnīcas sastāvā darbojas pieci stacionāri: “Gaiļezers”, “Latvijas Onkoloģijas centrs”, “Biķernieki”, “Latvijas Infektoloģijas centrs” un “Tuberkulozes un plaušu slimību centrs”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru