Sastāvdaļas:
- 4 vistas filejas;
 - 2 vistas olas;
 - 100 g sviests;
 - 400 g saulespuķu eļļas;
 - rīvmaize;
 - zaļumu buntīte;
 - sāls pēc garšas;
 - pipari pēc garšas.
 
Gatavošana:
- Sasmalcināt zaļumus.
 - Bļodā samaisīt sviestu ar zaļumiem.
 - Ietīt sviestu ar zaļumiem pārtikas plēvē un ievietot saldētavā uz 20-30 minūtēm.
 - Vistas fileju iegriezt ar asu nazi, lai sanāk taisnstūris, un viegli izdauzīt.
 - Filejas malā izlikt sasaldētā sviesta gabaliņus.

 - Satīt filejas tā, lai sviests būtu iekšpusē.

 - Viegli sakult olas un pievienot sāli, iemērkt kotleti olu maisījumā.

 - Pēc tam apvārtīt rīvmaizē. Divas reizes atkārtot šo procedūru.
 - Dziļā pannā, vai kausiņā labi sasildīt augu eļļu un apcept kotletes, periodiski apgrozot, līdz viscaur izveidojas brūngana garoziņa.
 - Eļļai pilnībā vai vismaz līdz pusei jāapņem kotletes.
 - Gatavas kotletes jāapkaisa ar zaļumiem. Piedevās var pasniegt ar sīpoliem saceptus kartupeļus vai kartupeļu biezeni.
 
Labu apetīti!


[…] LASI VĒL: Kijevas kotletes. Īsta Ukrainas garša […]
[…] Lasi arī: Kijevas kotletes. Īsta Ukrainas garša […]