Saldumus mīl praktiski visi no liela līdz mazam. Daudziem no mums, nekā garšīgāka par mājas desertu laikam gan nav. Tāpēc saimnieces cenšas brīvdienās palutināt savus tuvos ar kaut ko neparastu un garšīgu.
Mēs piedāvājam tev pievērst uzmanību gaisīgajam desertam „Vecrīga”, kuru ir neticami viegli pagatavot. Ne visi Rīgas iedzīvotāji ir dzirdējuši par to, bet daži jau sen to labprāt gatavo. Deserts sanāk ļoti maigs.
Sastāvdaļas:
400 g biezpiens
200 g krējums
konservētu ananāsu bundža
0,5 l ananāsu sula
25 g želatīns
½ bundža iebiezināts piens ar cukuru
vanilīns (pēc garšas)
rozīnes (pēc garšas)
Receptes gatavošana
Jāizšķīdina želatīns ananāsu sulā un jāatstāj apmēram uz stundu.
Pa to laiku ar blendera palīdzību sastrādā viendabīgā masā biezpienu ar vanilīnu, iebiezināto pienu un krējumu.
Sulā sabriedušais želatīns jāizšķīdina, sildot ūdens peldē.
Jāsavieno sablendēto biezpiena masu ar kubiņos sagrieztiem ananāsiem un želatīnu ananāsu sulā. Pievienojiet rozīnes, kuras iepriekš izmērcētas verdošā ūdenī.
Iepildiet biezpiena desertu jebkurā traukā vai arī vairākos un ievietojiet ledusskapī uz laiku.
Gatavs, variet cienāt savus mājiniekus.
Labu apetīti!