Vecāki vēlas ieņemt ideālu bērnu, kas varētu kļūt par viņu slimā dēla donoru

Trīs gadus vecais zēns vārdā Flečers ir nāvīgi slims. Viņu vecāki lēma par labu ļoti izmisīgam solim: viņi cenšas ieņemt bērniņu, kas varētu kļūt par viņa dēla ideālo donoru. Jaunajam puisēnam ir nāvīgā Viskota-Oldriča sindroms.

Slimība tiek nodota ģenētiskā ceļā, turklāt tā noved pie tiešas bērna nāves. Pēdējā cerība bērnam ir kaula smadzeņu transplantācija. Lai to izdarītu, ir nepieciešams donors, kas atbilst par visiem simts procentiem un visiem kritērijiem. Pretējā gadījumā kaulu smadzenes neiedzīvosies, šādi tikai pasliktinot bērna jau tā bēdīgo situāciju.

Šī bēdīgā situācija pamudināja Olīviju un Endrjū (Flečera vecākus) veikt mākslīgo apaugļošanu. Šī procedūra atšķiras no jebkuras standarta mākslīgās apaugļošanas. Īpaša ģenētiskā apstrāde un atlase tiek paredzēta tam, lai izveidotu ideālo donoru viņu dēlam. Visām šīm procedūrām ģimene jau ir iztērējusi ap 140 tūkstošiem ASV dolāru. Taču neviena apaugļošana nedeva vēlamo rezultātu. Visas reizes ieņemtie bērni nesaderēja ar Flečeram nepieciešamajiem kritērijiem.

Neskaitot puisēnu, ģimenē ir vēl četri bērni. Flečera vecāki saka, ka bija plānojuši iegādāties māju, taču iekrāto naudu tagad iztērējuši, lai izglābtu savu bērnu. “Dzīvot pārticībā un zaudēt dēlu? Tā nu gan mēs nekad nerīkotos!” stāsta bērna vecāki.

Flečeram vairs nav tik daudz laika, jo ļoti daudz bērnu ar šo slimību nenodzīvo pat līdz pusaudžu vecumam. Jebkāds zilums, iegriezums vai pat parasta saaukstēšanās var beigties letāli. Lieta tāda, ka šķietami pat visvienkāršākā trauma vai sasitums var radīt neapturamu iekšējo asiņošanu. Tieši šī iemesla dēļ bērna ķermenis ir nemitīgi klāts ar biedējošām hematomām. Bieži zēnam sāk pēkšņi un nekontrolējami tecēt asinis pa ausīm, mutes un deguna. Tas viss ārkārtīgi biedē vecākus. Viņi ir gatavi iztērēt visu savu naudu, līdz pat pēdējai kapeikai, lai tik izglābtu savu puisēnu.

Ar līdzīgu slimību slimoja arī viņu vecākais dēls Kūpers. Viņam tas viss bija daudz veiksmīgāk, jo viņam tika atrasts donors, kura dēļ veselība uzlabojās.

Taču laiks iet, Olīvijai jau ir 39 gadi un viņai kļūst aizvien grūtāk tikt pie bērniņa. Bet tā arī nav iespējams atrast pienācīgu donoru.

Zēna radinieki nolēma viņam palīdzēt un izveidoja speciālu mājaslapu, kur tiek vākti līdzekļi bērna izārstēšanai.

Vecāki visu savu laiku pavada kopā ar Flečeru – viņi tiešā vārda nozīmē nenolaiž no viņa acis. Jebkurš sasitums un caurvējš ir dzīvībai bīstams. Zēnu pašlaik nepieciešams atdalīt no visas pārējās sabiedrības daļas, jo viņa organisms nespēs tikt galā ar slimībām, pat parastu gripu nē.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru