Google uzņēmuma inženieri ir pārliecināti, ka jūsu iPhone kamera var jūs slepeni izsekot

Uzņēmuma Google pārstāvis Fēlikss Krauze pamanīja, ka iOS  operētājsistēmā pastāv privātuma iestatījums, kas rada vispārēju trauksmi tam, kādēļ tāds vispār ir nepieciešams.

Noteiktu iestatījumu uzstādīšanas laikā, pēc kā tiek sniegta pieeja kamerai, iPhone var veikt slepenu video ierakstīšanu. Ja tiek ļauta pieeja kamerai, pielikumam tiek atļauts izmantot telefona kameru. Tas nozīmē, ka foto un video uzņemšana ir atļauta jebkurā laikā, jebkurā vietā, līdzko pielikums tiek aktivizēts. Tas notiek bez jebkādiem brīdinājumiem no jūsu viedtālruņa puses. Jūsu telefons var fotografēt un uzņemt video bez sava īpašnieka zināšanas.

Jebkuru pielikumu izstrādātājiem tas ir visīstākais laimests. Tādā veidā iespējams pavisam vienkārši sekot līdzi lietotājam, izpētīt viņa atrašanās vietu, izpētīt jau esošās fotogrāfijas telefonā, un daudz ko citu.

Nav daudz veidu, kā iespējams atrisināt šo problēmu. Lai to izdarītu, nepieciešams liegt iespēju piekļūt kamerai, vai arī izmantot telefonu vāciņus, kas kameru aizslēgs. Ir arī iespēja uzstādīt, ka noteiktajam pielikumam pieeja kamerai būs īslaicīga, vai arī uzlikt brīdinājumu, ja pielikums nolēmis izmantot jūsu kameru.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru