Kečupā ir viena vienīga kartupeļu ciete! Lūk, ar ko es pasniegšu makaronus šoziem…

Pietiek vien vārītiem makaroniem pievienot pikantu tomātu mērci, un ierastais ēdiens jau līdzināsies pastai (tiesa, mūsu gaumē). Par šādas piedevas recepti mēs šodien arī pastāstīsim.

Mērce no tomātiem un paprikas – tā ir lieliska sagatave ziemai. Tā aizstās visu iemīļoto veikala kečupu, un būs brīnišķīgs papildinājums gan gaļai, gan nūdelēm vai arī vienkāršiem, bet dievīgajiem ceptajiem kartupeļiem.

Tomātu un paprikas mērce

Mērce tiek gatavota bez etiķa, tā jāuzglabā ledusskapī vai pagrabā.

Sastāvdaļas:

  • Tomāti 3 kg
  • Paprika 4 kg
  • Ķiploks 8 daiviņas
  • Čili pipari – 2 gab.
  • Sāls – ½ glāze
  • Cukurs 1,5 glāze
  • Zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Tomātus sagrieziet daiviņās, pēc tam izmaliet gaļas maļajamā mašīnā. Ja jums ir tomāti ar biezu mizu, labāk to noņemt. Ielejiet tomātu masu katliņā ar biezu apakšu, un uz lēnas uguns vāriet aptuveni 20 – 25 minūtes.
  2. Papriku iztīriet no sēkliņām, sagrieziet daiviņās un izmaliet gaļas maļajamā mašīnā, lieciet klāt tomātiem un vāriet vēl 15 – 20 minūtes.
  3. Pa to laiku notīriet ķiploku, izspiediet. Pēc tam samaliet čili piparu un sagrieziet zaļumus. Tā var būt kinza, pētersīlis, baziliks – pēc jūsu ieskatiem.
  4. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievienojiet mērcei zaļumus, ķiploku, aso piparu, sāli un cukuru, kārtīgi samaisiet.
  5. Mērci salejiet sterilās burciņās (būs nepieciešamas aptuveni 10 puslitru burciņas), aiztaisiet tos ar steriliem vāciņiem, apgāziet otrādi un satiniet.

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru