15 pazīmes tam, ka tev ir augsts emocionālais intelekts

3. Tu pieņem jebkuras pārmaiņas.

Vēl viena pazīme tam, ka tev ir augsts EQ ir tas, ka tu spēj ātri adaptēties jebkuros apstākļos. Bet, ja tu pats meklē pārmaiņas, un jau iepriekš vari noformulēt savu plānu, saskaņā ar kuru noteiktā momentā vajadzēs ko izmainīt savā dzīvē, tad tavs EQ ir ievērojami augstāks par vidējo rādītāju.

4. Tu zini savas stiprās un vājās puses.

Tu skaidri zini savas labākās un sliktākās īpašības un nešaubīgi spēj novērtēt tos faktorus, kas var aizvest tevi pie veiksmes. Un vēl, tu vienmēr maksimāli efektīvi izmanto visas savas stiprās puses un paslēp vājās.

5. Tu saproti citus cilvēkus.

Par augstu EQ liecina spēja saprast citus un pareizi vadīt to jūtas un garastāvokli. Atceries, ja tu spēj lasīt cilvēkus kā atvērtas grāmatas, tu esi intelektuāli attīstīts cilvēks.

6. Tevi ir grūti aizvainot un tu neturi ļaunu prātu uz citiem.

Praktiski tu esi imūns pret jebkura veida negatīvām situācijām un absolūti neapvainojies. Neveiklās situācijās tu mierīgi spēj pasmieties pats par sevi un ātri šīs situācijas atlaist.

7. Tu pilnībā pārvaldi sevi.

Ja tu spēj paklusēt tad, kad tas ir vajadzīgs un izvairīties no neapdomātas impulsīvas rīcības, tad tavs EQ ir ļoti augsts. Tu nelieto tādas frāzes kā “Es nedomāju, ka varēšu to izdarīt” vai “Neesmu pārliecināts”, bet tajā pat laikā viegli spēj pateikt “NĒ”.

8. Tu nebaidies pieļaut kļūdas un neglabā savā galvā negatīvas domas.

Tu nekad neieciklējies uz savām neveiksmēm un viegli tās atlaid. Savas kļūdas tu uztver kā atslēgas uz veiksmi, un vienkārši izdari secinājumus, un gūsti svarīgas dzīves mācības.

9. Tu viegli atdod un neko negaidi pretī.

Emocionāli attīstīti cilvēki vienmēr novērtē stipras attiecības un dara visu iespējamo, lai tās uzturētu. Tieši tāpēc viņi bieži dāvina dāvanas bez jebkāda īpaša iemesla, negaidot par to kaut ko pretī.

10. Tu izvairies no nepatīkamiem cilvēkiem.

Ja tu spēj kontrolēt savu mijiedarbību ar tādiem cilvēkiem, tad noteikti tev ir augsts EQ. Kad satiecies ar tādiem cilvēkiem, tu neļaujies naidam vai dusmām, bet gluži otrādi – centies cilvēkam, kurš nokļuvis grūtā situācijā, palīdzēt

11. Tu netiecies būt ideāls.

Tu nekad neapstājies savā attīstībā, taču tavs galamērķis nav ideāls, jo skaidri zini, ka ideāla vienkārši nav. Tu nekad nenolaid rokas, ja kaut kas neiet pēc plāna, un nekādā gadījumā nedomā, ka tu neesi spējīgs ko sasniegt.

12. Tu novērtē to, kas tev ir.

Tu katru dienu atceries pateikties savai dzīvei par iespējām, kuras tā tev dod. Tu esi pateicīgs par saviem saniegumiem un visu, kas tev ir. Tāds ieradums, neapšaubāmi, uzlabo garastāvokli, paceļ enerģētiku un fizisko labklājību un labsajūtu.

13. Tu proti atpūsties.

Ja tu domā, ka ilgas darba stundas ir galvenais veiksmes faktors, tu kļūdies. Tāds nepratīgs grafiks agri vai velu novedīs tikai pie stresa, veselības problēmām un pilnīgas izdegšanas. Tāpēc vienmēr ir vērts atcerēties par kvalitatīvu atpūtu.

14. Tu nedzer daudz kafijas un pietiekami ilgi guli.

Tu skaidri zini, ka pārāk daudz kafijas un pārāk maz miega nelabvēlīgi ietekmē darba spējas un nervu sistēmu. Tāpēc novērtē miegu, jo saproti, ka tikai tā laikā atpūšas nervu sistēma, tavas smadzenes, uzlabojas atmiņa, paškontrole un prāts ir spējīgs darboties ar pilnu sparu.

15. Tu nevienam neļauj sabojāt savu garastāvokli.

Tu pats esi savas laimes saimnieks un neļauj citiem cilvēkiem sabojāt savu garastāvokli – ne ar indīgām piezīmēm, ne kritiku, ne viedokļiem, ne darbībām. Tas viss tev netraucē gūt labsajūtu no saviem sasniegumiem un savas dzīves. Tev ir izteikta pašcieņa, tomēr tajā pat laikā tu nekad nestādi sevi augstāk par citiem. Tu ņem verā aizradījumus, kas palīdz tev ar katru dienu būt arvien veiksmīgākam un labākam.

 

Avots: gintafiliasolis.wordpress.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru